Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Magazin

Kako besen bi bil Trump, če bi njegova stolpnica nenadoma stala na Aveniji Baracka Obame?

Deli na:
Kako besen bi bil Trump, če bi njegova stolpnica nenadoma stala na Aveniji Baracka Obame?

Foto: Reuters

Spletna peticija za preimenovanje dela 5. avenije na Manhattnu med 56. in 57. ulico v Avenijo Baracka Obame, ki jo je sprožila leva organizacija MoveOn.org, je brez težav uresničila uvodni cilj 25.000 podpisov. Gre za del 5. avenije pred glavnim vhodom v Trumpovo stolpnico.

Namen peticije ni toliko počastitev nekdanjega predsednika ZDA, kot pa je spravljanje ob pamet sedanjega predsednika, ki je najmanj priljubljen prav v svojem rojstnem in domačem mestu.

Za zdaj gre bolj ali manj za šalo, ki sproža smeh med nasprotniki predsednika Donalda Trumpa, zadeva pa lahko postane zanimiva, če bi se mestni svet odzval na peticijo in izglasoval spremembo imena, demokratski župan Bill de Blasio pa bi dokument podpisal.

Peticija, ki ima več kot 33.000 podpisov in si je cilj povišala na 75.000, poudarja vse dosežke Obame, na primer dejstvo, da je opravil dva štiriletna mandata brez škandalov, uvedel zdravstveno reformo, ustavil gospodarsko krizo in opravil s teroristom Osamo bin Ladnom.Poskus nagajanja Trumpu je posledica tega, da si na položaju najbolj prizadeva odpraviti dediščino svojega predhodnika na čelu z zdravstveno reformo. Liberalni nasprotniki Trumpa mu želijo pod nos postaviti večni spomin na Obamo, ki ga bo jezil, še posebej v času predsedniške kampanje 2020, ko bo tam Trumpov volilni štab.

Sprememba imena dela ulice bi prinesla tudi spremembo naslova in Trumpova pošta bi tako prihajala na naslov Avenije Baracka Obame. Ter seveda obratno - Trump bi pošiljal pošto s tega naslova.

Predeli New Yorka, še posebej na Manhattnu, že imajo na tak način poimenovane dele ulic ali avenij. Leta 1995 so na primer del 2. avenije pred izraelskim konzulatom preimenovali v Pot Jicaka Rabina, vendar je takrat šlo za počastitev pokojnega državnika, tokrat pa gre za čisto zlobo in nagajanje. "Vendar pa je natanko tak tudi Trump," meni večina Newyorčanov, ki gre mimo stolpnice.

Loading...