Revija Reporter
Izjava dneva

Pripisovali so mi spogledovanje z Janševo vlado že, ko sem kandidirala za predsednico Desusa, a naj vas pomirim, nisem bila nikakršen trojanski konj

Aleksandra Pivec

30. apr. 2020 9:16 Osveženo: 9:21 / 30. 4. 2020

Deli na:

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec

Bobo

Aleksandra Pivec v intervjuju za revijo Obrazi/Avenija o Janezu Janši in Marjanu Šarcu

Pripisovali so mi spogledovanje z Janševo vlado že, ko sem kandidirala za predsednico Desusa, a naj vas pomirim, nisem bila nikakršen trojanski konj. Odločitev oditi v koalicijo z Janšo sem prepustila ključnim organom stranke. In predvsem želela delovati v dobro države in čimprejšnje stabilnosti v njej. Zdaj se je izkazalo, da je to bilo še toliko bolj pomembno. V veliki krizi smo in ne znam si predstavljati, da bi to situacijo obvladovali pred volitvami, v duhu predvolilnih spopadov.

Takoj na začetku sem povedala, da je moje politično oziroma ideološko prepričanje drugačno od njegovega, najin odnos je na profesionalni distanci, sicer pa je gospod Janša korekten, spoštljiv, strokoven in strateško razmišljujoč. Jaz bom ostala glasen zagovornik naših stališč, tudi takrat, ko utegnejo biti v nasprotju s kakšno drugo stranko iz koalicije. Prav tako bom delovala strokovno in profesionalno v svojem resorju in prav tako kot podpredsednica Vlade RS.

Razpust vlade je bil vse prej kot domišljen, veliko presenečenje, brez pravega rezervnega scenarija. Ko se je zgodil Šarčev zelo nepričakovani odstop, pa smo se vsi spraševali, ali ima v rokavu  "plan b", "plan a" so bile namreč predčasne volitve. Kalkulacija s slednjimi se ni izšla, vseskozi se je pozabljalo, da imamo na drugi strani uspešnega odločnega in pragmatičnega politika, ki zna in zmore sestaviti novo vlado.

INTERVJU V REVIJI OBRAZI AVENIJA