premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

adam-kromer Njena.si

Adam in Gordana (Ljubezen na prvi pogled) dahnila ...

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V albanski Kamzi dobili avenijo Donalda Trumpa, asfaltirano in čisto

Deli na:
V albanski Kamzi dobili avenijo Donalda Trumpa, asfaltirano in čisto

Foto: Profimedia

Mesto Kamza v osrednji Albaniji je avenijo poimenovalo po Donaldu Trumpu, ki so ga oblasti označile za "revolucionarni model novega demokratičnega reda".

V preteklosti so v Albaniji ulice poimenovali tudi že po nekdanjem francoskem predsedniku Nicolasu Sarkozyju in nekdanjem italijanskem premierju Silviu Berlusconiju.

"Donald Trump je revolucionarni model novega demokratičnega reda, velik voditelj sodobnega časa," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal župan mesta v bližini prestolnice Tirana Xhelal Mziu, sicer član desnousmerjene Demokratične stranke.

Vodja te opozicijske stranke Lulzim Basha se je sredi marca tudi udeležil uradnega preimenovanja te 700 metrov dolge prometnice, ki se je pred tem imenovala Avenija svobode. "Z izvolitvijo Trumpa so ZDA celotnemu svetu dale novo lekcijo demokracije," je povedal Basha.

Trumpa so sicer takoj po njegovi izvolitvi razglasili tudi za častnega meščana tega mesta z 200.000 prebivalci.

To je sicer v nasprotju s stališčem albanskega socialističnega premierja Edija Rame, ki v času ameriške predvolilne kampanje ni skrival podpore kandidatki demokratov Hillary Clinton.

Po tujih voditeljih in mestih pa so več ulic poimenovali že v preteklosti. Svoji ulici imata Sarkozy in Berlusconi ter tudi mesti Pariz in Tokio. Medtem ko je Pariška ulica blatna in polna smeti, Tokijska pa podobna vaški ulici, je Trumpova avenija asfaltirana in čista. Ob njej se poleg tega razteza tudi lepo urejena zelenica.