KRISTINA STRAŠEK Dobra karma

'Lahko bi vedeževala sama sebi, a si nikoli'

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

avtobusno postajalisce Koprivnik Svet24.si

V vasi pod obronki Kočevskega roga sta strah in ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

Magazin

Juventus zaradi Ronaldove plače vknjižil izgubo

Deli na:
Juventus zaradi Ronaldove plače vknjižil izgubo

Foto: Profimedia

Petintridesetkratni italijanski nogometni prvak, Juventus iz Torina, je v poslovnem letu, ki se je končalo 30. junija, vknjižil izgubo v višini 39 milijonov evrov, ki je posledica višjih stroškov za plače po prihodu portugalskega super zvezdnika Cristiana Ronalda, so v petek poročali italijanski mediji.

Italijanski spletni medij Calcio e Finanza je poročal, da je narasel klubski dolg, in sicer s 309,8 milijona evrov na kar 463,5 milijona evrov.

Kot so sporočili iz Juventusa, je za 24. oktober sklicana skupščina delničarjev stare dame, na kateri bodo odločali o dokapitalizaciji za 300 milijonov evrov.

Glavni delničar kluba je holding Exor, ki je v lasti vplivne italijanske družine Agnelli, pod dežnikom katerega je tudi avtomobilski velikan Fiat-Chrysler.

Juventus je nepremagljiv na Apeninskem polotoku, v domačem prvenstvu serie A je v zadnjih osmih sezonah zaporedoma osvojil scudetto, nekoliko slabše gre Torinčanom v ligi prvakov, njihove ambicije se kljub zvezdniški zasedbi niso uresničile, potem ko jih je v četrtfinalu zaustavila mlada ekipa Ajaxa.

Juventusove odhodke je lani poleti zaznamoval prihod Ronalda, ko so španskemu Real Madridu izplačali 112 milijonov evrov za portugalskega napadalca.Prav višji odhodki, povezani z Ronaldovo plačo, so tudi v ozadju izgube, ki se je podvojila v primerjavi s poslovnim letom leto poprej, ko je znašala 19,2 milijona evrov.

Na odhodkovni strani je namreč opazen porast stroškov za plače v višini 68 milijonov evrov, kar je posledica prav Ronaldovega prihoda. Ti stroški so skočili z 233,3 milijona na 301,3 milijona evrov. Ronaldo na leto igra za 31 milijonov evrov, kar v kosmatem znesku po plačilu davkov znese 54,24 milijona evrov.

Pri aktualnem italijanskem prvaku bi poslovali pozitivno, če ne bi plačevali Ronalda. Bianconeri so v sezoni 2016/17 vpisali dobiček 42 milijonov evrov.

Efekt Ronaldovega prihoda se tako že pozna na klubskih financah, ampak za zdaj v negativnem smislu, kar je v nasprotju s sprva zelo pozitivnim pričakovanjem vodilnih, da se bo marketinški učinek Portugalčevega prihoda odrazil v takojšnjem velikanskem porastu prihodkov zaradi prodaje izdelkov, dresov in oglaševanja.

Opazna je rast prihodkov, vendar pa še vedno ni tolikšna, da bi prihodki pokrili odhodke. V lanski sezoni so sicer zabeležili rekordno visoke prihodke v višini 621,5 milijona evrov, kar je kar 23 odstotkov več kot v primerjavi s prejšnjo sezono, ko so znašali 504,7 milijona evrov.

loading...
Loading...