peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. marca

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Magazin

Jamajka je dekriminalizirala uživanje marihuane

Deli na:
Jamajka je dekriminalizirala uživanje marihuane

Foto: Reuters

Jamajka, kjer je gojenje marihuane in njeno uživanje zelo razširjeno, je v torek posedovanje manjših količin te rastline za osebno uporabo tudi dekriminalizirala. Otoška država je posedovanje 57 gramov marihuane dekriminalizirala po razgreti politični razpravi, ki so jih botrovali strahovi pred sankcijami ZDA.

Jamajka, kjer ima marihuana kulturne korenine, velja za največjo izvoznico tega mamila v ZDA med karibskimi državami. Odločitev, ki jo je v torek po dolgotrajni razpravi sprejel parlament v Kingstonu, se umešča v širši globalni trend rahljanja omejitev glede te rastline.

Marihuano je v zadnjih letih dekriminaliziralo več držav Latinske Amerike in ameriških zveznih držav, nazadnje Aljaska, na spletni strani poroča britanski BBC.

Novi jamajški zakon bo pristojnim oblastem omogočil nadzor nad medicinsko in znanstveno uporabo rastline. Poleg tega tamkajšnjim rastafarijancem omogoča uporabo marihuane v verske namene. Pripadniki te religije rastlino obravnavajo kot sveto, slavi jo tudi jamajška reggae glasba.

Jamajški minister za nacionalno varnost Peter Bunting je ob sprejetju zakona poudaril, da ta ne predstavlja mehčanja stališča države do mednarodne trgovine z mamili ali nezakonitega gojenja marihuane.

Loading...