Teja Gregorin Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tejo Gregorin po dopinški aferi?

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

injekcija Svet24.si

Šokantno: večina antibiotikov se porabi v ...

starejša gospa, babica Svet24.si

102-letnica pretepla in zadavila sostanovalko v ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

Magazin

Jamajka je dekriminalizirala uživanje marihuane

Deli na:
Jamajka je dekriminalizirala uživanje marihuane

Foto: Reuters

Jamajka, kjer je gojenje marihuane in njeno uživanje zelo razširjeno, je v torek posedovanje manjših količin te rastline za osebno uporabo tudi dekriminalizirala. Otoška država je posedovanje 57 gramov marihuane dekriminalizirala po razgreti politični razpravi, ki so jih botrovali strahovi pred sankcijami ZDA.

Jamajka, kjer ima marihuana kulturne korenine, velja za največjo izvoznico tega mamila v ZDA med karibskimi državami. Odločitev, ki jo je v torek po dolgotrajni razpravi sprejel parlament v Kingstonu, se umešča v širši globalni trend rahljanja omejitev glede te rastline.

Marihuano je v zadnjih letih dekriminaliziralo več držav Latinske Amerike in ameriških zveznih držav, nazadnje Aljaska, na spletni strani poroča britanski BBC.

Novi jamajški zakon bo pristojnim oblastem omogočil nadzor nad medicinsko in znanstveno uporabo rastline. Poleg tega tamkajšnjim rastafarijancem omogoča uporabo marihuane v verske namene. Pripadniki te religije rastlino obravnavajo kot sveto, slavi jo tudi jamajška reggae glasba.

Jamajški minister za nacionalno varnost Peter Bunting je ob sprejetju zakona poudaril, da ta ne predstavlja mehčanja stališča države do mednarodne trgovine z mamili ali nezakonitega gojenja marihuane.

Loading...