natalia in charlie Odkrito.si

Ko pred kamerami preskakujejo ljubezenske iskrice ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

bernard brscic norma korosec bobo Svet24.si

Ljubezen na desnici: med Bernardom Brščičem in ...

miro cerar dopust 1 Svet24.si

Miro Cerar se je javil z letošnjega dopusta

janja garnbret bobo 2 Njena.si

To je moški, ki ga ljubi plezalna šampionka

ana jaka Njena.si

Veselje pri Hafnerjih: Ana in Jaka naredila ...

Magazin

Jamajka je dekriminalizirala uživanje marihuane

Deli na:
Jamajka je dekriminalizirala uživanje marihuane

Foto: Reuters

Jamajka, kjer je gojenje marihuane in njeno uživanje zelo razširjeno, je v torek posedovanje manjših količin te rastline za osebno uporabo tudi dekriminalizirala. Otoška država je posedovanje 57 gramov marihuane dekriminalizirala po razgreti politični razpravi, ki so jih botrovali strahovi pred sankcijami ZDA.

Jamajka, kjer ima marihuana kulturne korenine, velja za največjo izvoznico tega mamila v ZDA med karibskimi državami. Odločitev, ki jo je v torek po dolgotrajni razpravi sprejel parlament v Kingstonu, se umešča v širši globalni trend rahljanja omejitev glede te rastline.

Marihuano je v zadnjih letih dekriminaliziralo več držav Latinske Amerike in ameriških zveznih držav, nazadnje Aljaska, na spletni strani poroča britanski BBC.

Novi jamajški zakon bo pristojnim oblastem omogočil nadzor nad medicinsko in znanstveno uporabo rastline. Poleg tega tamkajšnjim rastafarijancem omogoča uporabo marihuane v verske namene. Pripadniki te religije rastlino obravnavajo kot sveto, slavi jo tudi jamajška reggae glasba.

Jamajški minister za nacionalno varnost Peter Bunting je ob sprejetju zakona poudaril, da ta ne predstavlja mehčanja stališča države do mednarodne trgovine z mamili ali nezakonitega gojenja marihuane.

Loading...