bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

Omar Naber Odkrito.si

Omar Naber - Letos se mu bo zgodilo nekaj ...

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izšla bosta dva projekta Davida Bowieja

Deli na:
Izšla bosta dva projekta Davida Bowieja

Ob dnevu ploščarn, ki so si ga pred desetimi leti zamislile neodvisne prodajalne plošč v ZDA, da bi oživile gramofonske plošče, bosta letos na police prišla dva projekta Davida Bowieja.

To so vinilke s koncertom Cracked Actor iz Los Angelesa leta 1974 in album Bowpromo iz leta 1971, ki prinaša sedem alternativnih različic Bowiejevih skladb.

Na dan ploščarn, ki bo 22. aprila, bo tako naprodaj tridelni album Cracked Actor, ki je bil posnet septembra 1974 na turneji Philly Dogs. Nekaj materiala s turneje je že bilo mogoče videti v BBC-jevem dokumentarcu Cracked Actor, piše britanski The Guardian.

Koncertno dogajanje je zajeto na petih straneh vinilk, na šesti pa bo odtisnjena Bowiejeva podoba iz 70. let minulega stoletja. Album se razlikuje od uradnega koncertnega Bowiejevega albuma iz leta 1974 David Live. Na novem albumu je namreč mogoče prisluhniti drugemu bendu, vključno s spremljevalnim pevcem Lutherjem Vandrossom.

Album Bowpromo pa je bil zamišljen kot promo album leta 1971, in je zato izšel le v nekaj kopijah. Na njem je bilo sedem Bowiejevih skladb in pet pesmi Dane Gillespie. Tokratna različica pa ponuja le Bowiejeve skladbe, ki so nekakšne alternativne različice pesmi, ki so bile pozneje uvrščene na album Hunky Dory.

Na novem albumu bo tudi skladba It Ain't Easy, ki je bila v drugačni različici del petega studijskega Bowiejevega albuma The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.