favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izšla bosta dva projekta Davida Bowieja

Deli na:
Izšla bosta dva projekta Davida Bowieja

Ob dnevu ploščarn, ki so si ga pred desetimi leti zamislile neodvisne prodajalne plošč v ZDA, da bi oživile gramofonske plošče, bosta letos na police prišla dva projekta Davida Bowieja.

To so vinilke s koncertom Cracked Actor iz Los Angelesa leta 1974 in album Bowpromo iz leta 1971, ki prinaša sedem alternativnih različic Bowiejevih skladb.

Na dan ploščarn, ki bo 22. aprila, bo tako naprodaj tridelni album Cracked Actor, ki je bil posnet septembra 1974 na turneji Philly Dogs. Nekaj materiala s turneje je že bilo mogoče videti v BBC-jevem dokumentarcu Cracked Actor, piše britanski The Guardian.

Koncertno dogajanje je zajeto na petih straneh vinilk, na šesti pa bo odtisnjena Bowiejeva podoba iz 70. let minulega stoletja. Album se razlikuje od uradnega koncertnega Bowiejevega albuma iz leta 1974 David Live. Na novem albumu je namreč mogoče prisluhniti drugemu bendu, vključno s spremljevalnim pevcem Lutherjem Vandrossom.

Album Bowpromo pa je bil zamišljen kot promo album leta 1971, in je zato izšel le v nekaj kopijah. Na njem je bilo sedem Bowiejevih skladb in pet pesmi Dane Gillespie. Tokratna različica pa ponuja le Bowiejeve skladbe, ki so nekakšne alternativne različice pesmi, ki so bile pozneje uvrščene na album Hunky Dory.

Na novem albumu bo tudi skladba It Ain't Easy, ki je bila v drugačni različici del petega studijskega Bowiejevega albuma The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.