nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izjemni LeBron James rešil Cleveland pred sramotnim izpadom

Deli na:
Izjemni LeBron James rešil Cleveland pred sramotnim izpadom

LeBron James je s 45 točkami vodil Cleveland Cavaliers do odločilne zmage s 105:101 nad Indiano Pacers ter uvrstitve s 4:3 v zmagah v drugi krog končnice na vzhodnem delu severnoameriške košarkarske lige NBA. Na zahodnem delu je v drugem krogu ekipa Houston Rockets premagala Utah Jazz s 110:96 in povedla z 1:0 v zmagah.

V Houstonu je bil najboljši igralec tekme v domači vrsti James Harden z 41 točkami, osmimi skoki in sedmimi podajami.

Triintridesetletni James se je v trinajstem nastopu v končnicah prvič soočil z možnostjo, da izpade v prvem krogu, zato je vzel stvari v svoje roke. Še tretjič v seriji z Indiano je dosegel 40 ali več točk, ujel je devet žog, imel sedem podaj, štirikrat pa je ukradel žogo. S slednjim je prišel do 399 ukradenih žog v končnicah NBA ter je sedaj prvi vseh časov, saj je izboljšal prejšnji rekord (395) nekdanjega zvezdnika Chicaga Scottiea Pippna. Doslej še nihče v zgodovini lige tudi ni na sedmi tekmi prišel do 45 točk ali pa do vsaj 20 točk na 200 tekmah končnic, kar je uspelo Jamesu.

"Naredil sem pač vse tisto, kar je bilo potrebno za zmago. Imel sem občutek, da lahko igram podobno, kot na nekaj prejšnjih tekmah. Tekmo smo začeli prekaljeni igralci iz največjih tekem ... Sedaj pa se počutim povsem izmučeno, vesel, da se bom kmalu odpravil domov. Res sem zelo sem utrujen. Zato bom o naslednjem tekmecu Torontu pričel razmišljati šele jutri," je dejal James. Zadel je prvih sedem metov in že ob polčasu prišel do 26 točk, petih podaj in štirih skokov. Njegova ekipa je v drugi četrtini povedla za 14 točk in trener Tyronn Lue je lahko že zamenjal začetno peterko.


Toda Indiana se ni ustavila, po trojki Hrvata Bojana Bogdanovića je sedem minut in 13 sekund pred koncem tretje četrtine, v kateri je Victor Oladipo zadel 14 od svojih 30 točk, celo povedla s točko prednosti (59:58). Cleveland je zadnji del začel z dvema točkama prednosti, v nekaj minutah, ki jih je James v boju s krči na nogah preživel tudi v slačilnici, pa je prednost narasla na devet. Oladipo je nato vodil goste do znižanja razlike na vsega štiri točke 50 sekund pred koncem. Nato pa je na sceno znova stopil James in zagotovil zmago Clevelandu. Zanj je 15 točk dodal Tristan Thompson, 14 Kevin Love in po 11 JR Smith in George Hill.

Veliko manj naporov na poti do končnega uspeha je imel Houston, ki je zadel 17 od 32 metov za tri točke in povedel že za 27 točk in v drugem polčasu Utahu ni uspelo znižati razlike na manj kot 11 točk.

Na tekmo so rakete prišle spočite, saj so pred tem s 4:1 v zmagah izločile Minnesoto Timberwolves, kar je priznal tudi Harden: "Imeli smo na voljo kar spodoben čas za počitek. Odločeni smo bili, da s hitrim ritmom in agresivnostjo stremo tekmeca in to nam je uspelo."

Branilec Chris Paul je za zmagovalce prispeval 17 točk, šest podaj in štiri skoke, 16 točk je vpisal Clint Capela, 15 pa PJ Tucker. Donovan Mitchell, ki je v začetni peterki gostov zamenjal poškodovanega Španca Rickyja Rubia, in rezervist Jae Crowder sta za Urah zbrala po 21 točk.