Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Boksarko Emo Kozin čaka "morilska" nasprotnica

Deli na:
Boksarko Emo Kozin čaka "morilska" nasprotnica

Ema Kozin - Foto: Mare Vavpotič

Znano je novo prizorišče in termin šampionskega dvoboja Eme Kozin. Kot poroča Delo v petkovi izdaji, se bo neporažena slovenska boksarka za naslov svetovne prvakinje združenja WBC udarila 24. oktobra v Warendorfu pri Münstru v Nemčiji. Izzivalka v ringu za naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različici WBC bo Urugvajka Chris Namus.

Nemški prireditelji so zaradi pandemije novega koronavirusa bili pred kratkim še drugič po aprilu prisiljeni odpovedati dvoboj slovenske boksarke z urugvajsko.

Po odpovedi dvoboja v Donauwörthu, ki bi moral biti ta konec tedna, se je menedžer slovenske boksarske šampionke Mirko Skoko nemudoma podal v lov za nadomestnim prizoriščem in terminom. Pri tem je bil uspešen. Tudi prestavljeni dvoboj bo v Nemčiji.

Kozinova, odkar je amaterske rokavice zamenjala za poklicne, še ni okusila grenkobe poraza. V statistiki ima 19 zmag, 10 z nokavtom in en neodločen izid. Oktobra se bo pomerila z izkušeno 32-letno Južnoameričanko, ki je imela doslej 30 poklicnih dvobojev, od katerih je 25 odločila v svojo korist, osem z nokavtom. Šlo bo za obračun med slovensko "princesko" in urugvajskim "morilskim bonbonom".

Kozinova sicer ta čas na neuradni svetovni jakostni lestvici v srednji kategoriji zaseda četrto mesto, Chris Namus pa je v supervelterski kategoriji peta, še navaja Delo.