Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Huawei želi postati največji na svetu

Deli na:
Huawei želi postati največji na svetu

Kitajski proizvajalec pametnih telefonov Huawei želi v petih letih postati največji ponudnik pametnih naprav na svetu.

Pri tem naj bi mu po besedah vodje oddelka za potrošniške naprave Richarda Yuja pomagal tudi Samsungov neuspeh z modelom Galaxy Note 7.

"V enem do dveh letih bomo prehiteli Apple in se povzpeli na drugo mesto. V petih letih - to je moj cilj - želimo prehiteti tudi Samsung", je Yu dejal za nemški časnik Die Welt. Kot je dodal, zelo veliko vlagajo v raziskave in razvoj.

Huawei trenutno kuje dobičke tudi na račun Samsungove blamaže z odpoklicem modela pametnega telefona Galaxy Note 7 zaradi vnetljivih baterij, je povedal Yu, ki pa ni navedel številk.

Pri družbi za tržne raziskave Canalys so pred nekaj dnevi izračunali, da je Huawei v letošnjem tretjem četrtletju povečal prodajo v regijah Evropa, Bližnji vzhod in Afrika za 70 odstotkov in prvič doslej prodal več kot deset milijonov naprav v enem trimesečju.

S tem kitajska družba obvladuje 14 odstotkov trga te regije in tretje mesto med ponudniki pametnih telefonov - prvi je Samsung (37 odstotkov), drugi pa Apple (15 odstotkov).

Po vsem svetu je Huawei v letošnjem tretjem četrtletju prodal 33,6 milijona pametnih naprav in analitikom se zdi njegov cilj, da prehiti Apple s četrtletno prodajo v višini 45,5 milijona naprav, dosegljiv. Daleč pred Kitajci pa je Samsung, katerega četrtletna prodaja se trenutno giblje okoli 75,3 milijona naprav. Mnogi dvomijo, da bo Huawei uspel ta razkorak nadoknaditi v petih letih.