pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hollande obljublja varen Euro 2016

Deli na:
Hollande obljublja varen Euro 2016

Foto: Getty Images

Francoski predsednik Francois Hollande je včeraj še enkrat zatrdil, da bo Francija naredila vse, da bo letošnje evropsko nogometno prvenstvo, ki bo od 10. junija do 10. julija, potekalo varno.

"Evropsko prvenstvo bo najboljši odgovor na vse oblike sovraštva in na teroristična napada v Parizu in Bruslju. Za varnost bo na Euru 2016 dobro poskrbljeno. To je naša dolžnost do vseh tistih, ki so se odločili, da bodo junija in julija obiskali Francijo in pri varnostnih vidikih ne bo nobenih kompromisov," je ob obisku inštituta za šport in telesno izobraževanje INSEP v Parizu dejal Hollande.

"Nikoli nismo razmišljali o tem, da bi Euro 2016 preložili ali odpovedali," je še enkrat zatrdil francoski predsednik, ki je dejal, da je bil "šport pogosto način odzivanja na terorizem. Le nekaj dni po terorističnem napadu v Parizu, je francoska himna Marseljeza odmevala na stadionu Wembley, kjer je Francija novembra lani le nekaj dni po napadu igrala prijateljsko tekmo z Anglijo".

"Narediti moramo vse, da bo prvenstvo potekalo nemoteno in da bomo izpeljali vse aktivnosti, ves čas pa bo potrebna visoka stopnja budnosti," je še dejal Hollande.

Francija pričakuje, da bo v dneh evropskega prvenstva prišlo okoli sedem milijonov ljudi, 2,5 milijona naj bi si ogledalo 51 tekem na desetih različnih prizoriščih.