Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V soboto izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2016

Deli na:
V soboto izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2016

Foto: RTV Slovenija

Izbor EMA, na katerem se bo predstavilo 10 izvajalcev, bo v soboto, 27. februarja, ob 20. uri v studiu 1 Televizije Slovenija.

Skozi slovenski evrovizijski predizbor bo gledalce in poslušalce popeljal voditelj in igralec Klemen Slakonja, ki pripravlja večer poln presenečenj.

Na izboru EMA se bo za letošnjo evrovizijsko vozovnico potegovalo 10 izvajalcev v naslednjem vrstnem redu: Anja Baš – What If, Žan Serčič –Summer Story, Anja Kotar – Too Cool, San Di EGO –Brez tebe, D Base – Spet živ, Regina – Alive in every way, ManuElla – Blue and Red, Raiven – Črno bel,Nuša Derenda – Tip Top in Sebastijan Lukovnjak –Tales of Tomorrow.

Zmagovalec Eme bo znan po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu bo tričlanska strokovna žirija, na podlagi ocenjevanja, določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bodo gledalci in poslušalci prek telefonskega glasovanja odločili, kdo nas bo predstavljal na Pesmi Evrovizije 2016.

Način glasovanja bo torej enak kot na izboru EMA 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato v velikem finalu Pesmi Evrovizije osvojila 13. mesto, kar je najvišja uvrstitev Slovenije v zadnjih dvanajstih letih. Enak izbor pa smo imeli tudi lani, ko sta Maraaya po odlični predstavitvi osvojila 14. mesto v velikem evrovizijskem finalu. Izbrani predstavnik RTV Slovenija bo na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2016 nastopil v drugi polovici drugega predizbora, ki bo v četrtek, 12. maja 2016, v Stockholmu na Švedskem.