Revija Reporter
Magazin

Helena Premrl, nekdanja radijska urednica: Novinci smo klicali v živalski vrt in iskali gospoda Medveda

Ana Jud
687

19. nov. 2023 20:00

Deli na:

Helena Premrl, nekdanja radijska urednica

Primož Lavre

Helena Premrl je eno najbolj znanih radijskih imen pri nas. Za dolgoletno delo na nacionalnem Radiu Slovenija je od sodelavcev prejela tudi priznanje za življenjsko delo. A ona pravi, da je nagrada samo pika na koncu stavka, kajti marsikdo si nagrado zasluži, pa je ne dobi. To je najbrž res, toda v njenem primeru je nagrada nedvomno šla v prave roke. Danes je Helena Premrl upokojena, a niti približno ne miruje. V domači Postojni ureja časnik za upokojence, ki izide enkrat letno, med krizo zaradi kovida pa je predvsem kuhala za celotno družino, ki se je pred nekaj leti povečala za dva člana – Helena je postala babica vnučkoma, ki sta ji v veliko veselje! Intervju s cenjeno novinarko je bil izziv in hkrati eno samo krohotanje. Gospa ima neverjeten smisel za humor.

V prijetni kavarni za Bežigradom sva s Heleno srkali čaj in kokakolo ter razpravljali o novinarstvu nekoč in danes in o radijskem svetu nekoč in danes.

Na vprašanje, če je feministka, je odgovorila: "Ste vi feministka? Seveda ste, saj sem tudi jaz feministka."

Po malem sva opravljali moški svet in ugotovili, da sva obe ločeni, in da se nobena od naju več ne želi poročiti.

Helena Premrl je čustveno spregovorila še o izgubi sodelavca Saša Hribarja in vzela v bran Tino Gaber, partnerko aktualnega predsednika vlade.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24