Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Guardiola zapravlja za branilce: od leta 2016 je zanje zmetal skoraj 400 milijonov evrov, zdaj je kupil še enega za 53 milijonov

Deli na:
Guardiola zapravlja za branilce: od leta 2016 je zanje zmetal skoraj 400 milijonov evrov, zdaj je kupil še enega za 53 milijonov

Ruben Dias, nova okrepitev Manchester Cityja. - Foto: Instagram

Portugalskemu nogometnemu podprvaku Benfici je uspel sijajen posel. Z angleškim Manchester Cityjem je sklenil dogovor o prestopu 23-letnega Portugalca Rubena Diasa, ki se bo na Otok preselil v zameno za 32-letnega Argentinca Nicolasa Otamendija, ki se bo pridružil zasedbi iz Lizbone. Portugalci bodo ob tem dobili še 53 milijonov evrov. Skupaj je Manchester City od leta 2016, kar ga vodi trener Pep Guardiola, za branilce zapravil že 440 milijonov evrov.

Benfica je bila prisiljena prodati Diasa, potem ko je izpadla že v kvalifikacijah za ligo prvakov, v 3. krogu jih je izločil grški Paok iz Soluna, ter s tem ne more računati na dodatne bonuse Evropske nogometne zveze.

Bogati City si je pri Benfici izboril popust. Portugalski branilec je vreden 68 milijonov evrov, minus 15 milijonov evrov, kolikor znaša vrednost Otamendija, ki je na Portugalskem že igral pred šestimi leti, ko je nosil dres Porta.

Benfica pa lahko računa še na dodatek v višini 3,6 milijona evrov v primeru dobrih predstav in glede na evropske uspehe Cityja.