kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fantastično je biti nogometaš Barcelone: povprečna letna plača je 11,8 milijona evrov

Deli na:
Fantastično je biti nogometaš Barcelone: povprečna letna plača je 11,8 milijona evrov

Foto: Reuters

Katalonski nogometni velikan Barcelona je postavil nov rekord v višini povprečnega zneska plače, ki jo izplačuje posameznemu igralcu. Španski prvak je postal prvi klub, ki bo igralca povprečno plačal več kot deset milijonov evrov na leto, povprečno bo nogometaš Barcelone letno zaslužil 11,8 milijona evrov.

Za prvega zvezdnika ekipe Lionela Messija je sicer ta vsota smešno majhna.

Glavni razlogi za 33 odstotkov višje porabe za plače, so izboljšane pogodbe Messiju, Gerardu Piqueju, Sergiu Robertu, Sergiu Busquetsu in Samuelu Umtitiju ter prihod okrepitev Philippa Coutinha, Arthura, Malcoma in Artura Vidala, poroča sportingintelligence.com.

Na drugem mestu v porabi denarja za povprečno plačo je Barcelonin največji tekmec Real Madrid, ki za igralca povprečno zapravi 9,1 milijona evrov, na tretjem pa košarkarski klub lige NBA Oklahoma City, sledi mu še pet košarkarskih klubov NBA, na osmem mestu je Miami Heat Gorana Dragića.

V nogometu je na tretjem mestu Juventus, na četrtem Manchester United, na petem Bayern, na šestem Atletico Madrid Jana Oblaka, na sedmem pa PSG.

Izmed klubov, ki niso nogometni ali košarkarski, je največja povprečna plača igralca pri San Franciscu Giants, ameriški baseball ekipi.

NBA liga je najbolj plačana liga na svetu, njeni klubi povprečno igralcu povprečno plačujejo 6,6 milijona evrov, izmed nogometnih lig je na prvem mestu angleška, na drugem španska, na tretjem italijanska, na četrtem nemška in na petem francoska. Slovenska je na 45. mestu in zaostaja za hrvaško in srbsko.