Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Indiji tovorni vlak povozil 16 ljudi, ki so spali na tračnicah

Deli na:
V Indiji tovorni vlak povozil 16 ljudi, ki so spali na tračnicah

V Indiji se kljub strogi karanteni v svoje domove peš vrača na tisoče delavcev migrantov. - Foto: Profimedia

Najmanj 16 delavcev migrantov je umrlo, ko jih je danes zjutraj v zahodni indijski zvezni državi Maharashtra povozil tovorni vlak. Delavci, ki so se peš odpravili proti železniški postaji, da bi z vlakom odpotovali domov v svoje vasi v drugi zvezni državi, so spali na tračnicah, ko je čeznje zapeljal vlak.

Šef lokalne policije Vishal Nehul je povedal, da so vse žrtve odrasli moški. Nesreča se je zgodila, ko so se po 36 kilometrih hoje želeli odpočiti na poti do mesta Aurangabad, ki leži kakih 390 kilometrov vzhodno od prestolnice zvezne države Mumbai, poročata nemška tiskovna agencija dpa in britanski BBC.

V skupini je bilo 20 moških, med njimi je en poškodovan in se zdravi v bolnišnici.

Drugi predstavnik policije je povedal, da ni jasno, zakaj so moški ogrožali svoja življenja in spali na tračnicah. Morda so mislili, da med karanteno zaradi epidemije novega koronavirusa ne bo pripeljal noben vlak, je dejal. Uvedli so preiskavo.


Z ministrstva za železnice so sporočili, da je strojevodja tovornega vlaka videl moške na tračnicah in je skušal vlak ustaviti, a mu to ni uspelo in jih je povozil.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ko so 24. marca mnoge tovarne in podjetja čez noč zaprla svoja vrata, ustavljen pa je bil tudi javni promet, je več milijonov delavcev v Indiji ostalo brez dela, kar je povzročilo njihov množični odhod iz urbanih centrov v vasi. Takrat se jih je peš domov odpravilo več deset tisoč, saj druge izbire niso imeli.

Nekaj zveznih držav je medtem uvedlo posebne vlake za delavce iz drugih krajev, ki se morajo nujno vrniti domov, a se kljub temu mnogi še vedno vozijo z avtobusi ali pa se na tudi do več sto kilometrov dolgo pot do doma odpravijo peš, še navaja dpa.

V državi so sicer v začetku meseca ukrepe omilili, indijska vlada pa je sporočila, da se bodo delavci migranti lahko v svoje zvezne države vrnili s posebnimi vlaki in avtobusi, še navaja BBC.