premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Goran Dragić se še ni izrekel o nastopu na evropskem prvenstvu

Deli na:
Goran Dragić se še ni izrekel o nastopu na evropskem prvenstvu

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski superzvezdnik Goran Dragić je trenutno v Ljubljani, kjer kuje načrte za prihodnost. Z ženo sta v pričakovanju drugega otroka, hkrati pa čaka na 1. julij, ko se bo lahko začel pogajati z novimi potencialnimi delodajalci. O nastopu za slovensko reprezentanco bo spregovoril naslednjič.

Goran Dragić je v središču prestolnice pripravil zdaj že tradicionalno novinarsko konferenco po vrnitvi iz ZDA. Že na začetku je izrazil željo, da ga novinarji ne bi spraševali o nastopu za Slovenijo na septembrskem evropskem prvenstvu, saj želi svojo odločitev o neigranju oziroma igranju sporočiti skupaj s selektorjem Juretom Zdovcem, ki se bo iz Turčije vrnil v prihodnjih tednih.

Večino časa je tako beseda tekla o ligi NBA in podpisu nove pogodbe, s katero bo starejši od bratov Dragić postal najbolje plačani slovenski športnik v zgodovini. Številke, ki mu jo bo ponudil nov delodajalec, sicer še ne ve, a glede na zanimanje klubov in kakovost se lahko poteguje tudi za najvišjo možno, ki sega prek 100 milijonov evrov za pet sezon.

"Po turbulentni sezoni v Phoenixu sem želel zapustiti Arizono, zato sem zahteval menjavo. Izteklo se je po mojih željah," je uvodoma dejal Goran Dragić, ki še ne more z gotovostjo trditi, da bo kariero nadaljeval na Floridi. "Miami ima prednost, saj mi lahko ponudi petletno pogodbo, ki si jo želim, saj se zavedam, da nisem več najmlajši in da moram pri devetindvajsetih letih gledati tudi na nekoliko oddaljenejšo prihodnost. Vrata puščam odprta tudi za druge klube, saj v prvi vrsti želim močno ekipo, ki se bo lahko v naslednjih sezonah potegovala za najvišja mesta," pravi Goran Dragić.

Če bo podpisal za Miami, bo imel za soigralca brata Zorana, ki se je na Florido preselil skupaj z njim iz Phoenixa in ki je s klubom že ob prihodu podpisal pogodbo do konca naslednje sezone. "Miami je brez dvoma najboljši in najbolj urejen klub, v katerem sem do zdaj igral. Za igralce je odlično poskrbljeno, na trenutke celo kičasto, kaj vse nam nudijo," dodaja Dragić.

Na novinarski konferenci je Goran Dragić predstavil še svoj poletni kamp za otroke ter naznanil, da bo poleti izšel prvi del njegove avtobiografije. "Piše jo Tadej Golob in v njej boste lahko prebrali vse o meni od osnovnošolskih let do te sezone," je še povedal Goran Dragić.