zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred obiskom pri papežu se bo Cerar danes srečal s slovenskimi škofi

Deli na:
Pred obiskom pri papežu se bo Cerar danes srečal s slovenskimi škofi

Foto: STA

Predsednik vlade Miro Cerar se bo danes v Vili Podrožnik srečal s slovenskimi škofi, člani Slovenske škofovske konference. Gre za vljudnostno srečanje pred Cerarjevim obiskom pri papežu Frančišku v Vatikanu, ki bo v petek.

Kot so pojasnili v kabinetu predsednika vlade, se bo Cerar srečanja udeležil s sodelavci iz kabineta, govorili pa bodo predvsem o pripravah na obisk.

Že ob napovedi obiska so tudi pojasnili, da se bosta Cerar in Frančišek pogovarjala o dvostranskem sodelovanju med državama in o perečih problemih mednarodne skupnosti, zlasti o krizah v Siriji, Ukrajini in Severni Afriki ter trpljenju beguncev v Sredozemlju.

Cerarjev obisk pri papežu naj bi bil v prvi vrsti namenjen poglabljanju ter krepitvi odnosov in dialoga med državama. Bo pa Cerar tokrat potoval zgolj v Vatikan, medtem ko srečanja s predstavniki italijanske države v Rimu niso predvidena, so napovedali v premierjevem kabinetu.

Slovenski premier prihaja k papežu skoraj natanko dve leti po tistem, ko je papež Frančišek junija 2013 v avdienco sprejel tedanjo slovensko premierko Alenko Bratušek. Pred Bratuškovo so bili pri papežu tudi nekateri drugi slovenski premieri - Janez Janša, Anton Rop, Andrej Bajuk in Janez Drnovšek.