pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Magazin

Golob uživa v Dallasu: Ko so gostje v restavraciji izvedeli, da smo iz Slovenije, so začeli nositi steklenice

Deli na:
Golob uživa v Dallasu: Ko so gostje v restavraciji izvedeli, da smo iz Slovenije, so začeli nositi steklenice

Premier Robert Golob daje izjave v Dallasu - Foto: Instagram

Zmago Luke Dončića v finalu košarkarske lige NBA je v Dallasu spremljal tudi slovenski premier Robert Golob, ki je razkril, da na krajših počitnicah v ZDA uživa. V izjavi za slovenske medije je ob tem tudi zavrnil vse očitke iz Slovenije o njegovem dopustu.

"Jaz verjamem, da zagotovo ne bo zadnja tekma. Verjamem, da se bo Luka znal pobrat in se je naučil lekcije in bo danes pokazal, da je najboljši na svetu," je dejal premier pred četrto, odločilno tekmo finala, saj je ekipa Boston Celtics proti Dallas Mavericks vodila že s tri proti nič v zmagah. Dallas je z veliko zmago s 122:84 preprečili metlo ter serijo znova poslali v Boston.

Premier, ki se danes vrača v Slovenijo, se je nameraval z Dončićem srečati pred tekmo.

"Slovenija ima vrhunske športnike in Američani vedo, da smo odličen športni narod. Predvsem zaradi Luke, pa tudi kolesarjev in drugih. Včeraj so nam gostje v restavraciji - ko so izvedeli, da smo iz Slovenije - začeli kar plačevati pijačo, ker so v Dallasu in Teksasu res ponosni, da se je Luka odločil za njihovo ekipo," je dejal Golob in dodal, da se v Sloveniji marsikdaj ne zavedamo v kolikšni meri nam športniki dvigujejo ugled v svetu.

"Lahko smo ponosni na Slovenijo in slovenske športnike," je dejal premier in napovedal, da si bo prihodnji teden v Nemčiji ogledal tudi tekmo slovenske moške reprezentance na evropskem prvenstvu v nogometu.


"Gre za povsem zaseben obisk, vse sem si plačal sam. Luko spremljam dobesedno vsako tekmo, odkar je podpisal za NBA in to je šest let neprespanih noči. Res sem ponosen nanj in verjamem, da so tudi vsi Slovenci," je odgovoril na vprašanje o obisku Dallasa.

Zavrnil je tudi očitek, da je zaradi tega izpustil mirovno konferenco o Ukrajini, ki se začne v soboto v Švici. "To ne drži. Najprej sem počakal, da je predsednica države potrdila udeležbo in sem šele nato potrdil obisk Dallasa na današnji tekmi, jutri pa se vračam. Če bi bilo potrebno, bi lahko še vedno ujel konferenco, ampak verjamem, da nas bo predsednica zelo dobro zastopala," je dejal.

"Odkar sem bil majhen, sem sanjal, da bom kdaj gledal finale NBA. Takrat smo spremljali dvoboje med Celticsi in Lakersi, kasneje Michaela Jordana," je dejal Golob in izrazil začudenje, da mu kdo to očita.

"Naslednji teden bo več deset tisoč Slovencev spodbujalo nogometno reprezentanco in sem ponosen, da lahko danes navijam za Maverickse predvsem zaradi tega, ker se zavedam Lukovega prispevka k ugledu Slovenije. Kamorkoli pridem - vsi vedo zanj," je dejal premier.