renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Magazin

Golob, ki je priletel pred radar, je Nemca rešil pred kaznijo

Deli na:
Golob, ki je priletel pred radar, je Nemca rešil pred kaznijo

Foto: Profimedia - Fotografija je simbolična.

Prehiter Nemec je bil odrešen 105 evrov denarne kazni zaradi prekoračitve hitrosti, ko se je vmešal beli golob. Voznika je namreč ujel radar, ampak je njegova identiteta ostala skrita za krili goloba. Ta je ravno v trenutku, ko je radar naredil fotografijo, letel pred obrazom voznika, poročajo nemški mediji.

Policija je bila milostljiva in voznika ni preganjala, je pa objavila prisrčen zapis. "Sveti duh je moral imeti nekaj v mislih, ko se je 21. maja v svojem simbolu pojavil na tem mestu," je zapisala policija iz kraja Viersen na zahodu Nemčije.

Dodali so, da so razumeli znak in da bodo voznika pustili pri miru. Ob tem so pozvali voznika, naj tudi on razume znak svojega angela varuha in v prihodnje vozi v skladu z omejitvami.

Neznani voznik je sicer na območju, kjer je dovoljena hitrost 30 kilometrov na uro, vozil 54 kilometrov na uro in bi si s tem prislužil kazen v višini 105 evrov.

Policisti so ob tem posumili, da je verjetno tudi golob letel hitreje od dovoljene hitrosti. "A ker ne vemo, kje točno mora biti na binkošti, bomo tudi tu bolj milostljivi kot pravični," so se še pošalili.

Loading...