reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Glasbene legende se klanjajo Charlieju Wattsu: Mick Jagger, Paul McCartney, Elton John se poslavljajo ob bobnarja

Deli na:
Glasbene legende se klanjajo Charlieju Wattsu: Mick Jagger, Paul McCartney, Elton John se poslavljajo ob bobnarja

Charlie Watts in Ringo Starr - Foto: PROFIMEDIA

Ob novici o smrti so se bobnarju skupine Rolling Stones Charlieju Wattsu poklonili številni glasbeni kolegi. Pevec skupine Mick Jagger je na družbenih omrežjih objavil fotografijo nasmejanega Wattsa za bobni, kitarist zasedbe Keith Richards pa fotografijo Wattsovih bobnov s pripisom Zaprto. Watts je umrl v torek v starosti 80 let.

Wattsu so se na družbenih omrežjih poklonili še številni glasbeni kolegi, med prvimi sta bila nekdanja člana Beatlesov Paul McCartney in Ringo Starr, piše britanski BBC.

McCartney je Wattsa opisal kot "prijetnega moškega" in "odličnega bobnarja", ki je bil "trden kot skala", Starr pa je na Twitterju zapisal: "Bog blagoslovi Charlieja Wattsa, pogrešali te bomo."

Pevec Elton John je na Twitterju zapisal: "Zelo žalosten dan. Charlie Watts je bil najboljši bobnar. Imel je izjemen stil, bil je tudi odlična družba."

Bobnar zasedbe Queen Roger Taylor pa je na Instagramu zapisal: "Kako žalostno, izgubili smo pravega džentelmena. Brezhibno utripajoče srce Rolling Stonesov."

Ameriška bobnarka Sheila E je dejala, da je Watts "izjemno veliko naredil v glasbenem smislu in tudi kot bobnar" ter ga označila za enega najboljših.



Frontman skupine The Who Roger Daltrey je dejal, da je bil Watts "popoln džentelmen, oster tako v svojem načinu oblačenja kot na bobnih".

Wattsu se je poklonil tudi rock pevec Alice Cooper in dejal da je glasbeni svet izgubil "enega od pravih džentelmenov rock'n'rolla". Dodal je, da je Watts "več kot 50 let ohranjal utrip največje svetovne rock skupine".

Watts je v starosti 80 let umrl v torek v bolnišnici v Londonu. Njegov tiskovni predstavnik je sicer v začetku avgusta sporočil, da bobnar iz zdravstvenih razlogov ne bo sodeloval na jesenski ameriški turneji skupine.

Watts se je leta 2004 zdravil zaradi raka na grlu.

Član Rolling Stonesov je bil od leta 1963, ko se je pridružil Jaggerju, Richardsu in Brianu Jonesu v njihovi ravno na novo ustanovljeni skupini. Veljal za precej mirnega v primerjavi z drugimi člani skupine in je bil redko v soju žarometov. Znan je bil po svoji ljubezni do jazza in bluesa.