900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gianni Rijavec: Niti ene od pesmi z letošnjega Evrosonga ni mogoče zapeti, ker so skladbe brez refrenov

Deli na:
Gianni Rijavec: Niti ene od pesmi z letošnjega Evrosonga ni mogoče zapeti, ker so skladbe brez refrenov

Gianni Rijavec - Foto: Primož Lavre

S koncertom na gradu Kostelu se začnejo poletni popsimfonični koncerti glasbenika Giannija Rijavca, in ker je večni romantik, bodo vsi ambienti z namenom poudarjanja lepega dodatno osvetljeni z reflektorji, baklami in svečami. Umetniški ustvarjalec slovi tudi kot ambasador miru in ustanovitelj Mednarodne fundacije Beli golob. Uspelo mu je osebno srečanje s tremi papeži in dalajlamo v Indiji, darilo fundacije, dečka z lanterno, sta prejela tudi dva pravoslavna poglavarja.

Eno od svojih zadnjih glasbenih uspešnic, Lipa od none, je zapel na koncertu pred portalom domače hiše v vasi Trnovo. Prirejanje glasbenih dogodkov na njihovi domačiji  je bilo od nekdaj v družinski tradiciji, saj izhaja iz glasbene družine. Njegov  praded, stari stric in dedek so igrali orgle v  domači cerkvi, kjer jih igral tudi Gianni Rijavec.

Iz sveta, kamor je odhajal  na glasbene turneje že kot mlad glasbenik z lastno skupino Big Ben in kasneje na vse eminentne obiske, je  prinesel veliko zanimivih izkušenj. Bil je na gostovanju v Argentini, to poletje  se njegovi koncerti z godalnim kvartetom vrstijo po Sloveniji.

»28. maja se veselim koncerta na gradu Kostelu, kjer je krasen ambient, 5. junija imam koncert na gradu Dobrovo, ki je spet slovenski biser. Na gradu Prem bom s kvartetom 2. julija ter 3. julija v Novem mestu. V Divači imam koncert ob spominjanju na slavno slovensko igralko Ito Rino na prostoru, kjer je bila doma, v Izoli bom imel nastop 23. julija, v Tolminu 14. avgusta na Starem trgu.«



Gianni Rijavec izstopa s posebnim stilom oblačenja. Na koncertih nosi uniforme z zlatimi našitki, zelo opaznim dodatkom  se ne odreče niti ob običajnih dnevih. Očitno tudi prisega na zelo mladostni stil oblačenja. Zakaj se je odločil za nastope v uniformi in kdo je njegov ključni svetovalec pri izbiri oblačil in dodatkov?

Še preden se bo Borut Pahor poslovil s predsedniškega položaja, ga namerava Gianni Rijavec povabiti na kavo, vendar jo bosta popila v predsedniški palači. Kakšni so razlogi vabila in kako so se odzvali v kabinetu predsednika na njegov telefonski klic?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24