favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nina Pušlar s spletnim koncertom ob 15-letnici kariere

Deli na:
Nina Pušlar s spletnim koncertom ob 15-letnici kariere

Nina je teta trem nečakom in seveda počasi razmišlja tudi o lastnem naraščaju. »A to je težko načrtovati vnaprej.« - Foto: Urša Premik

Pevka Nina Pušlar bo danes prek spleta izvedla koncert ob 15-letnici delovanja. To bo njen prvi in predvidoma tudi edini spletni koncert, saj je pripraviti takšen projekt po njeni oceni za vsakega glasbenika velik izziv, obenem pa tudi zelo drag in tvegan. Prenos koncerta bo izvedla ekipa, ki je poskrbela tudi za izvedbo koncerta Vlada Kreslina.

"Praznovanje 15-letnice mojega glasbenega ustvarjanja smo z ekipo začeli decembra z izdajo nove verzije pesmi Ni ona, ki je bila moj prvi radijski singl po zmagi na Bitki talentov decembra 2005. Jubilej bi morali jeseni proslaviti tudi z velikim koncertom, ki pa ga zaradi zdravstvenih razmer nismo mogli izvesti," je pojasnila Nina Pušlar.

Kljub temu je iskala načine, kako bi pripravila nekaj posebnega za svoje občinstvo. Tako jo je zamikala možnost izvedbe spletnega koncerta: "To je drugače tehnično zelo zahteven projekt, ki zahteva vsaj toliko priprav kot izvedba koncerta v Križankah ali kaj podobno velikega, ob običajni ekipi na in ob odru je zraven tudi režiser, scenograf, kup snemalcev, ekipa, ki skrbi, da bosta do domov po internetu prišla popoln zvok in slika."

Po pevkinih besedah so se veliko ukvarjali s tem, kako doseči čim boljšo interakcijo z občinstvom. "Našli smo zanimivo rešitev, kako bomo tudi glasbeniki na odru lahko spremljali neposredne odzive občinstva iz prve vrste, gledalci pa bodo lahko nastop komentirali, nas pozdravljali, nam dali namig in nas tudi kaj vprašali, jaz pa bom to spremljala in se odzivala," je povedala Nina Pušlar.


Na koncertu se bo sprehodila čez vrhunce svoje kariere in temu dodala nekaj prvih izvedb. Lokacijo, ki bo na eni najbolj prepoznavnih turističnih točk v Sloveniji, bodo razkrili ob začetku koncerta. Nastopila bo devetčlanska zasedba, pridružil pa se jim bo tudi gost presenečenja.

Nina Pušlar sicer upa, da bo to unikaten nastop v njeni karieri in da bo od pomladi naprej lahko spet nastopala na prostem in v dvoranah. Od razglasitve epidemije je imela pet večjih koncertov, med njimi je bil jesenski drive-in koncert v Ljubljani.

Pevka je leta 2006 izdala prvenec z naslovom Nina Pušlar in leta 2015 praznovala desetletnico kariere s koncertom v ljubljanskih Križankah. Z dvema skladbama, Slečeno srce in To mi je všeč, je zabeležila največjo predvajanost na slovenskih radijskih postajah.