Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fenomen: 19-letni Luka Dončić odloča tekme v najmočnejši ligi sveta (VIDEO)

Deli na:
Fenomen: 19-letni Luka Dončić odloča tekme v najmočnejši ligi sveta (VIDEO)

Foto: twitter

Slovenski zvezdnik Luka Dončić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA vodil Dallas Mavericks do zmage na gostovanju v dvoboju z Minnesoto Timberwolves s 119:115. Dosegel je sedem od zadnjih devetih točk svoje ekipe, skupaj pa je bil na pragu svojega prvega trojnega dvojčka v NBA z 29 točkami, 12 podajami in osmimi skoki.

Stephen Curry je na tekmi Golden State Warriors, branilcev naslova, ki so s 146:109 povsem nadigrali Chicago Bulls, postal tretji strelec trojk vseh časov v zgodovini NBA. Prišel je do številke 2285 in sedaj zaostaja le še za Reggiejem Millerjem (2560) in Rayom Allenom (2973) ter je bil deležen glasnih ovacij 19.500 gledalcev v Oracle Areni.

Dončiću pa sta le dva skoka manjkala, da bi postal najmlajši košarkar v najmočnejši ligi na svetu, ki je dosegel dvomestna števila v treh statističnih kategorijah. "Ne zanimajo me številke. Morali smo zmagati. To je edino, kar šteje," je po tekmi povedal slovenski čudežni deček. Bil je najboljši strelec gostujoče zasedbe, točko več je dosegel le Karl-Anthony Towns, ki je ujel še 11 žog za Minnesoto, ki je pod novim trenerjem Ryanom Saundersom prvič igrala doma.

Igralci Timberwolves so zaostajali večji del tekme, saj so imeli v prvem polčasu le 36,4 odstotni met iz igre. Po delnem izidu 12:2 so v zadnji četrtini najprej izenačili, nato pa je minuto in 41 sekund pred koncem Towns svoje prvič po uvodni četrtini povedel v vodstvo.


Pa je Dončić znova prevzel vajeti v svoje roke, zadel težak met iz gibanja, zabil ter ob koncu tega niza s trojko zagotovil svoji ekipi zmago. Vse te akcije je izvedel v zadnji minuti in 28 sekundah. "Je izjemen talent. Vsi veliki igralci kažejo vrhunske predstave, ko je to potrebno. To je on naredil danes in mu smo to bridko izkusili," je dejal Saunders.



Drugi strelec gostov je bil Harrison Barnes (23), JJ Barea in Dwight Powell pa sta v igro vstopila s klopi za 16 in 15 točk. Dallas je dosegel šele četrto zmago na gostovanju v sezoni, na naslednji tekmi pa bodo na domačem igrišču gostili Golden State, ki prihaja v Teksas na krilih zmage s skoraj 40 točkami naskoka proti bikom. Curry, Kevin Durant in Klay Thompson so skupaj dosegli 80 točk.

Golden State je sedaj na drugem mestu zahodnega dela lige, ima 29 zmag tako kot vodilni Denver, vendar dva poraza več. Na vzhodnem delu in v ligi nasploh so na čelu Toronto Raptors, ki so Brooklyn Nets odpravili s 122:105. Takoj za njimi so na lestvici Milwaukee Bucks, navkljub porazu z Washington Wizards s 106:113.

Cleveland Cavaliers, finalisti zadnjih štirih sezon in prvaki leta 2016, pa so zadnji na vzhodnem delu lige in to so še "potrdili" na gostovanju v Houstonu, kjer so doživeli prvo katastrofo ter petintrideseti poraz v sezoni ob zgolj osmih zmagah. Rockets so zmagali s 141:113, najkoristnejši igralec lige James Harden pa je s 43 koši na trinajsti tekmi v nizu prišel prek številke 40, za trojni dvojček pa je dodal še deset skokov in 12 podaj.