mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Senzacionalen prestop šokiral NBA: Dončić bo igral z Latvijcem Porzingisom

Deli na:
Senzacionalen prestop šokiral NBA: Dončić bo igral z Latvijcem Porzingisom

Letos najslabša ekipa lige NBA New York Knicks je v menjavi igralcev v Dallas poslala svojega latvijskega centra Kristapsa Porzingisa, kjer naj bi s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem tvorila nov super-dvojček lige NBA, podobno kot sta to nekoč Kobe Bryant in Shaquille O'Neil.

Porzingis je morda vedel kaj se pripravlja, saj je že v sredo med polčasom tekme med Dallasom in New Yorkom v Madison Square Gardnu tvitnil fotografijo sebe in Dončića. Četudi ni vedel, da bo poslan v Dallas, pa je tvit dokaz, da nima nič proti igranju s slovenskim asom.

Menjava med New Yorkom in Dallasom zajema tudi odhod Tima Hardawayja mlajšega, Courtneyja Leeja in Treyja Burka v Teksas, v Madison Square Garden pa gredo DeAndre Jordan, Wesley Matthews in Dennis Smith mlajši.

New York naj bi z menjavo Latvijca v tako imenovani trgovini igralcev sprostil veliko prostora za nakupe med poletnim odmorom za načrtovano prenovo moštva. Poleg tega pa je med drugim od Dallasa dobil tudi izbiro dveh igralcev v prvem krogu naslednjih naborov NBA, še poroča spletna stran lige.

Medtem pa ameriški mediji poročajo, da je Dallas Porzingisa pripeljal z namenom, da z Dončićem tvorita dvojček okrog katerega se bo gradila igra moštva na daljši rok. Nakup Porzingisa ocenjujejo kot podobno pogumno kot izbor Dončića na lanskem naboru lige.

Porzingis, ki je bil na naboru lige NBA leta 2015 izbran kot četrti po vrsti, zaradi poškodbe kolena v letošnji sezoni še ni igral, sredi februarja pa naj bi bilo znano, če je dovolj okreval, da lahko znova stopi na parket.