premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Evrovizijsko finale: Maraaya nocoj prva v boj za čim višjo uvrstitev

Deli na:
Evrovizijsko finale: Maraaya nocoj prva v boj za čim višjo uvrstitev

Foto: Reuters

Napetost pred nocojšnjim finalom Evrovizije se stopnjuje. Na odru v obliki očesa, na katerem se organizatorji ob 60-letnici prireditve trudijo graditi mostove, se bo nocoj predstavilo 20 držav, ki so se prebile v finale, predstavniki držav velike peterice ter Avstrije in Avstralije. Maraaya bosta s skladbo Here for You nastopila prva.

Slovenska predstavnika Marjetka in Raay, združena v duo Maraaya, sta na četrtkovem predizboru uspela prepričati občinstva in žirije iz evropskih dežel in Avstralije in Slovenijo je doletela čast, da bo nastopila v finalu jubilejne 60. izdaje Eurosonga. Po mnenju nekaterih gre zasluga za uvrstitev v finale tudi promociji, ki vključuje njun prepoznavni znak - slušalke.

Iz prvega polfinala so se v finale uvrstile Albanija, Armenija, Rusija, Romunija, Madžarska, Grčija, Estonija, Gruzija, Srbija in Belgija, iz drugega pa poleg Slovenije še predstavniki Litve, Poljske, Švedske, Norveške, Črne gore, Cipra, Azerbajdžana, Latvije in Izraela.

V nocojšnjem finalu bodo poleg izbrancev obeh predizborov nastopili predstavniki petih držav, ki največ prispevajo v evrovizijski proračun - Velike Britanije, Francije, Italije, Španije in Nemčije -, lanskoletna zmagovalka Avstrija ter Avstralija, ki na tekmovanju za pesem Evrovizije sodeluje prvič.

Na stavnicah zelo visoko kotirajo Švedska, Rusija in Italija, Sloveniji napovedujejo uvrstitev v prvo polovico finalne sedemindvajseterice.