GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Evrovizijsko finale: Maraaya nocoj prva v boj za čim višjo uvrstitev

Deli na:
Evrovizijsko finale: Maraaya nocoj prva v boj za čim višjo uvrstitev

Foto: Reuters

Napetost pred nocojšnjim finalom Evrovizije se stopnjuje. Na odru v obliki očesa, na katerem se organizatorji ob 60-letnici prireditve trudijo graditi mostove, se bo nocoj predstavilo 20 držav, ki so se prebile v finale, predstavniki držav velike peterice ter Avstrije in Avstralije. Maraaya bosta s skladbo Here for You nastopila prva.

Slovenska predstavnika Marjetka in Raay, združena v duo Maraaya, sta na četrtkovem predizboru uspela prepričati občinstva in žirije iz evropskih dežel in Avstralije in Slovenijo je doletela čast, da bo nastopila v finalu jubilejne 60. izdaje Eurosonga. Po mnenju nekaterih gre zasluga za uvrstitev v finale tudi promociji, ki vključuje njun prepoznavni znak - slušalke.

Iz prvega polfinala so se v finale uvrstile Albanija, Armenija, Rusija, Romunija, Madžarska, Grčija, Estonija, Gruzija, Srbija in Belgija, iz drugega pa poleg Slovenije še predstavniki Litve, Poljske, Švedske, Norveške, Črne gore, Cipra, Azerbajdžana, Latvije in Izraela.

V nocojšnjem finalu bodo poleg izbrancev obeh predizborov nastopili predstavniki petih držav, ki največ prispevajo v evrovizijski proračun - Velike Britanije, Francije, Italije, Španije in Nemčije -, lanskoletna zmagovalka Avstrija ter Avstralija, ki na tekmovanju za pesem Evrovizije sodeluje prvič.

Na stavnicah zelo visoko kotirajo Švedska, Rusija in Italija, Sloveniji napovedujejo uvrstitev v prvo polovico finalne sedemindvajseterice.