Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Evrovizijski finale z gostom Justinom Timberlakeom

Deli na:
Evrovizijski finale z gostom Justinom Timberlakeom

Foto: YouTube

V Stockholmu bo nocoj glavno dejanje letošnjega 61. tekmovanja za pesem Evrovizije. Od 42 sodelujočih držav jih bo za zmago nastopilo 26. Prireditev bo prvič v njeni zgodovini popestrila svetovna pop zvezda: Justin Timberlake bo premierno izvedel pesem Can't Stop The Feeling, nastalo za animiran film Troli. Finale bo minil brez Slovenije.

Slovenski predstavnici ManuElli se namreč s pesmijo Blue and Red v četrtkovem predizboru ni uspelo uvrstiti dalje. V finale so se prebile Latvija, Gruzija, Bolgarija, Avstralija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva in Belgija.

Iz torkovega predizbora bodo nastopile Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Armenija, Češka, Ciper in Malta, tekmovalo pa bo še šest držav, uvrščenih neposredno v finale: Švedska, Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija.

Zanimiv zna biti "dvoboj" med Rusom Sergejem Lazarevom in ukrajinsko predstavnico Jamalo. Njeno pesem 1944 je navdihnila deportacija krimskih Tatarov v času Stalinove vladavine, politični voditelji v Moskvi in na Krimu pa so ukrajinski izbiri ugovarjali, češ da kritizira Rusijo zaradi priključitve Krima leta 2014.

Obema državama trenutno dobro kaže tudi na stavnicah: Rusiji prvo, Ukrajini tretje mesto, vmes pa Avstralija, ki je po lanski krstni udeležbi na Evroviziji ponovno v finalu. Zastopa jo v Južni Koreji rojena Dami Im, klasično izobražena pianistka, ki se je angleščine naučila s poslušanjem pop skladb.

Sicer pa so v obeh predizborih s svojimi nastopi vizualno izstopali Ciprčani Minus One, ki so za odrski rekvizit uporabili ograjo, predstavnik Belorusije Ivan, ki si je zaželel nastopiti gol in obkrožen z volkovi, kar se mu je delno izpolnilo v obliki holograma, ter predstavniki Gruzije Nika Košarov in Young Georgian Lolitaz, ki so poskrbeli za največji svetlobni šov.