lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

Eva Petrič razstavlja v St. Louisu

Deli na:
Eva Petrič razstavlja v St. Louisu

Foto: evapetric.com

V galeriji Hunt v St. Louisu svoja dela razstavlja slovenska umetnica Eva Petrič. Razstava bo na ogled do 12. marca. Nekaj s Slovenijo povezanih dogodkov pa je v zadnjih dneh obogatilo tudi živahno kulturno dogajanje v New Yorku, in sicer razstava projekta Face to Face, koncerti ter fotografska predstavitev Severne Koreje Matjaža Tančiča.

Petričeva v St. Louisu na razstavi z naslovom subDUCTion zone - love being not only human bound obravnava ljubezen, ki ni le človeški fenomen, ampak se v fazi privlačnosti pojavlja povsod in na vseh ravneh.

Kot je pojasnila umetnica, njeni asemblaži iz serije Hematoma, sestavljeni iz starih recikliranih, podedovanih, zavrženih, podarjenih in na bolšjakih širom sveta kupljenih kosih čipk, ponazarjajo kožo oceanov in neba. Videti so kot telesni organi morja, kot njegove korale, raztrgane in ranjene. Odsevajo ji nebo z raztrganim ozonskim plaščem.

V galeriji na jugu Manhattna pri South Street Seaportu poteka druga predstavitev projekta Face to Face: Blind Date - dela devetih umetnikov in oblikovalcev iz Ljubljane in New Yorka, ki so, povezani preko komunikacijskih platform, kot so Skype, Facebook in Instagram, skupaj ustvarjali unikatna umetniška dela. Rezultati projekta so predstavljeni v knjigah, ki sta bili na prodaj na razstavi. Sodelovali so umetniki Laura Blüer, Vuk Ćuk, Slavko Djuric, Effi Ibok, Dorijan Šiško, Neja Tomšič, Lesley Wamsley, Primož Zorko in Leon Zuodar

V prostorih WeWorka v predelu Brooklna Dumbo pa je Asia Society Center o ameriško-kitajskih odnosih gostil predstavitev slovenskega fotografa Matjaža Tančiča, ki živi v Pekingu. Tančič je pred kratkim obiskal Severno Korejo in ustvaril projekt navadnih in tri-dimenzionalnih fotografij z naslovom 3DPRK, ki se posveča prebivalcem te zaprte komunistične države.

Kot je dejal Tančič, svet o Severni Koreji dobiva le eno podobo, pa naj gre za zahodne vire, kakor tudi domače. Povsod le vojska in orožje. Sam je želel fotografirati ljudi, kar mu je s pomočjo vodičev tudi uspelo.

Več koncertov pa imata te dni po New Yorku kitarist Sašo Sandič, ki je med drugim nastopil v klubu The Bitter End, in saksofonist Jan Kus, ki nastopa s kvartetom.

Loading...