stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Eva Petrič na skupinski razstavi v newyorški galeriji Salomon Arts

Deli na:
Eva Petrič na skupinski razstavi v newyorški galeriji Salomon Arts

Foto: evapetric.com

Slovenska umetnica Eva Petrič se s svojimi deli predstavlja na skupinski razstavi ArtCosmos v newyorški galeriji Salomon Arts. Razstavo so pripravili v okviru letnega umetniškega dogajanja Frieze art fair, posvečenega sodelovanju med umetniki, znanstveniki in filozofi na stičiščih astronomije in sodobne umetnosti.

Razstava, ki je na ogled od petka, predstavlja skupino multidisciplinarnih umetnikov, ki ustvarjajo nove vizualne dialoge v želji po odkrivanju vesolja. Posebej izpostavljena so dela umetnika Thomasa Broadbenta, in sicer njegova z vesoljem tematizirana serija inercija, ki je prejela letošnjo nagrado Pulse Prize na umetniškem sejmu Pulse v New Yorku.

Izpostavljena je tudi Eva Petrič, ki sicer trenutno na Dunaju v stolnici sv. Štefana postavlja instalacijo Eden, transplanted. Petričeva je med drugim avtorica umetniške intervencije Personal UNIVERSEs v oknih Bergdorf Goodmana na 5. aveniji leta 2015.

Petričeva se bo sicer 6. in 14. maja udeležila dveh dogodkov v sklopu razstave, ki obeležuje 55. obletnico poleta Jurija Gagarina v vesolje, ko se bodo umetnikom v New Yorku pridružili tudi astrofiziki na razpravi o umetnosti in vesolju.

ArtCosmos so lani ob Unescovem mednarodnem letu svetlobe v barcelonskem centru za umetnost in kulturo Espronceda začeli ruski umetnik Aleksander Ponomarev, ki je predstavljal Rusijo na 52. Beneškem Bienalu, univerzitetni profesor iz Barcelone Alvaro Sanchez in astrofizik iz Rima Osvalao Catalan.