Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Eriksen zaradi vgrajenega defibrilatorja ne bo mogel igrati v Italiji

Deli na:
Eriksen zaradi vgrajenega defibrilatorja ne bo mogel igrati v Italiji

Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki mu bodo po srčnem zastoju vstavili srčni spodbujevalnik, očitno grozijo težave v njegovem italijanskem klubu Inter Milano. V Italiji se je prepovedano ukvarjati z vrhunskimi športi s srčnim spodbujevalnikom, je sporočil predstavnik italijanskega združenja športnih kardiologov.

"Protokoli v Italiji so zelo strogi. Zato se mi zdi nemogoče, da bomo Eriksena spet videli v italijanskem nogometu," je za Radio Punto Nuovo dejal Lucio Mos, predsednik italijanskega združenja športnih kardiologov in s tem potrdil pisanje Gazzette dello Sport.

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski na evropskem prvenstvu nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

Iz danske nogometne zveze (DBU) so v četrtek sporočili, da bodo reprezentantu vstavili vsadni kardioverter defibrilator (ICD), majhno napravo, ki nadzira in uravnava srčni ritem. Ta naprava je podobna srčnemu spodbujevalniku in jo uporabljajo ljudje s povečanim tveganjem za srčne aritmije.

Še prezgodaj pa je predvideti, kdaj se bo Eriksen spet lahko ukvarjal s tekmovalnimi športi in kako dolgo bo moral v telesu nositi napravo ICD, poroča nemška tiskovna agencija dpa.