900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ema Kugler: S slavo je tako kot z nagradami, pride, gre, a v norem tempu, ki ga živimo, se vse pozabi

Deli na:
Ema Kugler: S slavo je tako kot z nagradami, pride, gre, a v norem tempu, ki ga živimo, se vse pozabi

Ema Kugler - Foto: Osebni arhiv Eme Kugler

Ema Kugler je zagotovo ena najbolj vsestranskih, uspešnih in pogosto žal na domačih tleh tudi podcenjenih slovenskih umetnic, ki delujejo na področju filma. Njeni filmi že več let kot za stavo prejemajo številne nagrade na mednarodnih festivalih v tujini, a videti je, da tudi to naših »razdeljevalcev« kulturnega tolarja kaj prida ne prepriča.

Prav v času nastanka tega intervjuja je njen film Človek s senco prejel še petnajsto nagrado zapovrstjo na festivalu American Filmatic Arts Awards v New Yorku. Toda kot pravi Ema, zadoščenje eno in edino je, da je film narejen in da so ona osebno in ekipa zadovoljni s tem, kar so ustvarili. In ekipa, s katero ustvarja, je zagotovo tista, ki je nikoli ne razočara in ji vedno stoji ob strani.

V intervjuju med drugim pove, kako ji sploh uspeva  vedno znova spraviti pod streho tako zahtevne filmske projekte, saj vrednost vsakega filma sega krepko prek milijon evrov in kakšna odpovedovanja vse to potegne za sabo.

Razloži tudi, kako jo je v polje umetnosti potegnilo življenje kot tako, zaradi česar je zapustila redno službo v marketingu in postala svobodna umetnica.

Pove tudi, zakaj je pomembno, da ljudem damo priložnost, da izkusijo tudi drugačne filme, da se lahko opredelijo, saj so sicer na milost in nemilost prepuščeni industriji zabave.

Zaupala nam je tudi, kako kot umetnica preživlja čase, ki jih je zaznamoval novi koronavirus in zakaj se ji zdi ukrep policijske ure brezsmiseln.  

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24