favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ema Klinec druga na prvi tekmi sezone

Deli na:
Ema Klinec druga na prvi tekmi sezone

Ema Klinec - Foto: Bobo

Avstrijka Marita Kramer (253,5) je zmagovalka uvodne tekme svetovnega pokala smučarskih skakalk v Nižnjem Tagilu. Drugo mesto je osvojila Slovenka Ema Klinec (211,8), ki je zaostala 41,7 točke. Na tretje mesto je v finalu skočila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (207,4). Uspeh Klinčeve je na četrtem mestu dopolnila Urša Bogataj (206,9).

Slovenke so se zelo dobro odrezale na uvodni tekmi sezone s kar petimi finali ter tremi uvrstitvami v najboljšo deseterico. V finalno serijo se ni prebila zgolj Špela Rogelj na predzadnjem, 39. mestu.

V prvi deseterici je končala še Nika Križnar z osmim mestom (195,0). Nika Prevc (160,3) in Jerneja Brecl (159,1) sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na 23. in 25. mestu.

Kramerjeva je bila že v prvi seriji razred zase. Vodstvo je prevzela ne zgolj z daljavo dneva, ampak kar z rekordom 97-metrske naprave Štorklja v ruski tankovski metropoli. Kramerjeva je rekordno daljavo premaknila na 104,5 metra.

Skakalke se bodo v Nižnjem Tagilu v soboto (12.00) pomerile še na eni posamični tekmi, nato pa bodo iz Rusije odpotovale v norveški Lillehammer, kjer tudi skakalke čaka prva tekma na veliki skakalnici nove sezone.

Klinčeva je v prvi seriji zelo dobro skočila ter se zavihtela na drugo mesto. Prvo mesto je bilo tokrat zasedeno za Kramerjevo, ki je največji del boja za deveto zmago v svetovnem pokalu opravila že po prvem delu tekmovanja. Klinčeva je po prvi seriji zaostajala 20,5 točke, po drugi pa za več kot 40 točk.

Klinčeva je vpisala svoje še 12. stopničke v svetovnem pokalu. Za zdaj v svetovnem pokalu še ni zmagala. Letos je sicer postala svetovna prvakinja na srednji skakalnici. Tretja po prvi seriji Japonka Sara Takanashi je na koncu zasedla šesto mesto.

"Zelo sem vesela teh stopničk na prvi tekmi v sezoni, to mi ni uspelo še nikoli. Trdo smo delali celotno poletje in vesela sem, da smo tudi kot ekipa kljub vetrovni loteriji dosegli zelo lepe uvrstitve. Imamo pa še ogromno za pokazati, že jutri je nova priložnost in gremo naprej," je dejala 23-letna tekmovalka iz Poljan pri Škofji Loki

Bogatajeva, skupna zmagovalka letošnje poletne velike nagrade, je v finalu prevzela vodstvo s skokom dolgim 90,5 metra (206,9), pol metra manj od Klinčeve, ter za tri mesta izboljšala svojo pozicijo po prvi seriji, ko je bila sedma.

Že pred njo je Križnarjeva, branilka velikega kristalnega globusa, zelo dobro skočila in prevzela vodstvo s finalnim skokom, za katerega je dobila 195 točk. Križnarjeva, ki je bila 13. po prvi seriji, je prav tako v finalu izboljšala svojo končno uvrstitev.

"S skoki nisem povsem zadovoljna. V prvem skoku sem imela malce slabše razmere, tudi skok ni bil najboljši. Vse to prinese slabše mesto za finalno serijo. V finalu pa sem naredila soliden skok, a to ni to, kar sem kazala na treningu v zadnjih dveh tednih," je dejala Križnarjeva.

Breclovi, 12. po prvi seriji, se je finalni nastop ponesrečil. Na svoji prvi tekmi v svetovnem pokalu se je v finale uvrstila Nika Prevc iz skakalne rodbine Prevc s 25. dosežkom.

Komaj 16-letna skakalka kranjskega Triglava je s prvimi osvojenimi točkami s 23. dosežkom (160,3) v svojem debiju na tekmah najvišje kakovostne ravni nadaljevala družinsko tradicijo nastopov na tekmovanjih na najvišji ravni.

Skakalke se bodo v Nižnjem Tagilu v soboto (12.00) pomerile še na eni posamični tekmi, nato pa bodo iz Rusije odpotovale v norveški Lillehammer, kjer jih čaka prva tekma na veliki skakalnici nove sezone.