tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ema Klinec na Ljubnem sijajna druga!

Deli na:
Ema Klinec na Ljubnem sijajna druga!

Ema Klinec - Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je na posamični tekmi za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji osvojila drugo mesto. Presenetljivo je z 1,4 točke prednosti slavila 19-letna Norvežanka Eirin Maria Kvandal (244,2). Tretja je bila Avstrijka Marita Kramer (238,1).

Klinčeva je bila vodilna po prvi seriji, potem ko je imela 2,4 točke prednosti pred Norvežanko Eirin Mario Kvandal ter 7,6 točke prednosti pred Japonko Saro Takanashi.

Na oder za zmagovalke se je v drugi seriji sprva prebila Kramerjeva, prva s prve tekme svetovnega pokala v avstrijskem Ramsauu, obe najboljši po prvi seriji na skakalnici pod Rajhovko pa sta se udarili za zmago.

Kvandalova, ki je bila na prvi tekmi v svetovnem pokalu v Ramsauu le 33., je zdržala pritisk in pristala pri 89 metrih, Klinčeva pa je bila 2,5 metra krajša in je na domači tekmi kljub boljšim sodniškim ocenam osvojila drugo mesto. Na prvo med posameznicami še čaka, je pa bila včeraj s slovensko reprezentanco prva na ekipni tekmi, s čimer je postavila piko na i domačemu koncu tedna.

Razočarana je bila po svojem nastopu Nika Križnar (216,4). V prvi seriji je storila napako in bila 17. V finalu je tako napadla nekoliko iz ozadja, sreče pa ni imela niti v drugi seriji, potem ko je imela od vseh skakalk največ vetra v hrbet. Skočila je 84 metrov in nato napredovala vse do desetega mesta.



Urša Bogataj (215,9) je bila po prvi seriji sedma, v finalu pa je po 82,5 metra dolgem skoku izgubila nekaj mest in končala na 11. mestu. Četrta slovenska predstavnica, ki je z ekipo v soboto slavila zgodovinsko zmago, Špela Rogelj (199,0) je v finalu pridobila štiri mesta in končala kot 24.

Že v prvi seriji so bile za finale prekratke Nika Vetrih, Jerneja Repinc Zupančič in Katra Komar.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še naprej vodi Kramerjeva, ki ima 160 točk. Druga je s 50 točkami zaostanka Japonka Takanashijeva, tretja pa je Križnarjeva, ki ima 106 točk. Klinčeva po edinem nastopu v letošnji sezoni, na prvi tekmi zaradi okužbe z novim koronavirusom ni nastopila, zaseda šesto mesto.

Svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih se bo nadaljeval v nemškem Titisee-Neustadtu prihodnji konec tedna.