Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Elton John bo iz rok Macrona prejel red legije časti

Deli na:
Elton John bo iz rok Macrona prejel red legije časti

Elton John - Foto: Profimedia

Angleški pevec, pianist in skladatelj Elton John bo prejel najvišje francosko odlikovanje. Francoski predsednik Emmanuel Macron bo dvainsedemdesetletnemu zvezdniku red legije časti izročil v petek na slovesnosti v Elizejski palači. Glasbenik se bo v francoski prestolnici ustavil v sklopu svoje poslovilne turneje.

Pevec, o čigar življenju je bil posnet biografski film Rocketman, ki bil maja prikazan na filmskem festivalu v Cannesu, naj na slovesnosti ne bi nastopil, bo pa verjetno priložnost izkoristil za promocijo svojega dobrodelnega delovanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Elton John je bil eden prvih velikih zvezdnikov, ki je v 80. letih minulega stoletja odkrito spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti. Leta 1992, le nekaj mesecev zatem, ko je za posledicami te bolezni umrl njegov prijatelj Freddy Mercury, je glasbenik ustanovil fundacijo, s katero podpira programe preventive ter se trudi odpraviti stigmo obolelih za aidsom in diskriminacijo, s katero se soočajo. Fundacija je do danes zbrala več kot 400 milijonov dolarjev.

V uradu francoskega predsednika so britanskega glasbenika med drugim označili kot "virtuoza na klavirju in glasbenega genija" ter zapisali, da je bil eden prvih istospolno usmerjenih umetnikov, ki je imel pogum, da je o tem spregovoril ter da je v medijih dal glas skupnosti LGBT.

Lani je glasbenik napovedal, da se bo upokojil, saj želi preživeti več časa s svojo družino, pred tem pa se bo podal na poslovilno turnejo. Turnejo, ki jo je naslovil Farewell Yellow Brick Road tour, je septembra začel v ameriški zvezni državi Pensilvanija. Sklenil naj bi jo leta 2021, v treh letih pa namerava izvesti 300 nastopov. Danes bo nastopil v francoskem Lillu, v četrtek v Parizu in v soboto v Bordeauxu.