Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Levičarski skrajneži pozivali k požigu hotela, v katerem bodo bivali policisti, ki varujejo vrh G7

Deli na:
Levičarski skrajneži pozivali k požigu hotela, v katerem bodo bivali policisti, ki varujejo vrh G7

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Francoska policija je prijela pet ljudi, ker so vzpodbujali ljudi k napadom na hotel, kjer bo konec tedna bivala policija med vrhom skupine sedmih najbolj razvitih držav (G7) v francoskem letovišču Biarritz. Dogodek, ki ga bo gostil francoski predsednik Emmanuel Macron, bo varovalo 13.200 policistov.

Vrha se bodo med drugim udeležili predsednik ZDA Donald Trump, premier Velike Britanije Boris Johnson, nemška kanclerka Angela Merkel ter voditelji Italije, Japonske in Kanade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoski notranji minister Christophe Castaner je včeraj v Biarritzu povedal, da bo ob 13.200 policistih za varnost udeležencev vrha skrbela tudi vojska, policija pa bo nameščena tudi na španski strani meje. Poudaril je, da ne bodo tolerirali nobenih nemirov.

Med prijeto peterico so po njegovih besedah mladi člani radikalne protikapitalistične skupine, ki je imela vodilno vlogo pri nasilnih protestih v Parizu in drugih francoskih mestih v minulih mesecih.

Preiskavo proti njim so sprožili po objavi lokacije hotela, kjer bodo nameščeni policisti med vrhom, na spletu. Žensko, ki je fotografijo objavila, so prijeli, prav tako štiri ljudi, ki so pozivali k požigu hotela, je še povedal minister.

Izpostavil je, da so še posebej pozorni na širjenje varnostnih groženj na družbenih omrežjih in da doslej konkretne grožnje vrhu ni bilo.