Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Eagles of Death Metal februarja ponovno v Parizu

Deli na:
Eagles of Death Metal februarja ponovno v Parizu

Foto: Reuters

Ameriška skupina Eagles of Death Metal, ki je nastopala v pariškem Bataclanu, ko so teroristi v 13. novembra tam pobili 90 ljudi, bo 16. februarja nastopila v pariški koncertni dvorani Olympia. To bo prvi koncert skupine po terorističnemu napadu, s katerim nameravajo nadaljevati prekinjeno turnejo. Poimenovali so jo The Nos Amis Tour.

"Na prestavljeno turnejo, poimenovano The Nos Amis Tour (Turneja za naše prijatelje), se odpravljamo, da zaključimo koncertni niz, ki so ga prekinili tragični dogodki 13. novembra v pariškem Bataclanu," so sporočili člani zasedbe. Dodali so, da bodo tisti, ki so bili v Bataclanu, za koncert v Parizu prejeli brezplačne vstopnice.

Koncert bodo izvedli v koncertni dvorani Olympia, ker bo Bataclan predvidoma zaprt do druge polovice leta 2016. Turnejo bodo nadaljevali v Lilleu in Nimesu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Parižani so bili do nas vselej izjemni, naša ljubezen do tega prekrasnega mesta in njegovih prebivalcev pa se je v minulih mesecih še milijonkrat povečala," je v sredo povedal frontman zasedbe Jesse Hughes. Po njegovih besedah nikoli niso razmišljali o tem, da se v Pariz ne bi vrnili: "Veselimo se februarske vrnitve, da nadaljujemo z misijo širjenja rock'n'rolla."

Zasedba Eagles of Death Metal je prvič po napadih, ki so zahtevali 130 življenj, v Parizu nastopila 7. decembra, ko se je pridružila enemu od koncertov irske rock skupine U2 v areni AccorHotels. Na koncu nastopa Ircev so skupaj zaigrali in zapeli ganljivo izvedbo pesmi People Have The Power ameriške pevke Patti Smith. Ameriška zasedba je zaigrala tudi svojo uspešnico I Love You All The Time.