martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Dvorana slavnih polke v Clevelandu bogatejša za Eddieja Bucarja in Dava Wolnika

Deli na:
Dvorana slavnih polke v Clevelandu bogatejša za Eddieja Bucarja in Dava Wolnika

Foto: Reuters

Dvorana slavnih in muzej polke je konec tedna v Clevelandu pripravila že 28. tradicionalni vikend polke ob zahvalnem dnevu, ki je doživel vrhunec v soboto, ko so v dvorani hotela Marriott podelili nagrade najboljšim v devetih kategorijah, v dvorano slavnih pa so uvrstili pokojna glasbenika Eddieja Bucarja in Dava Wolnika.

Prireditev "Polka Thanksgiving weekend" je leta 1963 začel radijski voditelj iz Clevelanda Tony Petkovsek, ki je kasneje leta 1987 skupaj z glasbeniki in slovensko skupnostjo Clevelanda ustanovil Dvorano slavnih in muzej polke. Organizacijo prireditev je potem prevzela ta ustanova. Letos je na prireditvi kot poseben gost nastopil svetovni prvak v igranju na harmoniko Denis Novato.

V soboto so melodiji Slavka Avsenika in Vilka Ovsenika Na Golici in valček Lojzeta Slaka V dolini tihi razglasili za največji uspešnici te glasbene zvrsti vseh časov. Ob stoti obletnici njunega rojstva pa so se spomnili legend ameriške polke, ki izvira iz Clevelanda, Frankieja Yankovica in Johnnyja Pecona.

Na treh dnevih plesa, dobre glasbe in proslave pa so med drugimi zabavali harmonikar iz Nashvilla Joey Miskulin, skupina Riders in the Sky, All-Star Polka Big Band pod vodstvom Toma Mroczke, kanadski kralj polke Walter Ostanek, Dick Tady, Eddie Rodick, Del Sinchak, Hank Thunander, Frank Stanger Orchestra ter Patty C and the Guys.

loading...
Loading...