Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dvorana slavnih polke v Clevelandu bogatejša za Eddieja Bucarja in Dava Wolnika

Deli na:
Dvorana slavnih polke v Clevelandu bogatejša za Eddieja Bucarja in Dava Wolnika

Foto: Reuters

Dvorana slavnih in muzej polke je konec tedna v Clevelandu pripravila že 28. tradicionalni vikend polke ob zahvalnem dnevu, ki je doživel vrhunec v soboto, ko so v dvorani hotela Marriott podelili nagrade najboljšim v devetih kategorijah, v dvorano slavnih pa so uvrstili pokojna glasbenika Eddieja Bucarja in Dava Wolnika.

Prireditev "Polka Thanksgiving weekend" je leta 1963 začel radijski voditelj iz Clevelanda Tony Petkovsek, ki je kasneje leta 1987 skupaj z glasbeniki in slovensko skupnostjo Clevelanda ustanovil Dvorano slavnih in muzej polke. Organizacijo prireditev je potem prevzela ta ustanova. Letos je na prireditvi kot poseben gost nastopil svetovni prvak v igranju na harmoniko Denis Novato.

V soboto so melodiji Slavka Avsenika in Vilka Ovsenika Na Golici in valček Lojzeta Slaka V dolini tihi razglasili za največji uspešnici te glasbene zvrsti vseh časov. Ob stoti obletnici njunega rojstva pa so se spomnili legend ameriške polke, ki izvira iz Clevelanda, Frankieja Yankovica in Johnnyja Pecona.

Na treh dnevih plesa, dobre glasbe in proslave pa so med drugimi zabavali harmonikar iz Nashvilla Joey Miskulin, skupina Riders in the Sky, All-Star Polka Big Band pod vodstvom Toma Mroczke, kanadski kralj polke Walter Ostanek, Dick Tady, Eddie Rodick, Del Sinchak, Hank Thunander, Frank Stanger Orchestra ter Patty C and the Guys.