zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

sasa pavlin stosic Njena.si

Igralka odvrgla vsa oblačila

Magazin

Dvorana slavnih polke v Clevelandu bogatejša za Eddieja Bucarja in Dava Wolnika

Deli na:
Dvorana slavnih polke v Clevelandu bogatejša za Eddieja Bucarja in Dava Wolnika

Foto: Reuters

Dvorana slavnih in muzej polke je konec tedna v Clevelandu pripravila že 28. tradicionalni vikend polke ob zahvalnem dnevu, ki je doživel vrhunec v soboto, ko so v dvorani hotela Marriott podelili nagrade najboljšim v devetih kategorijah, v dvorano slavnih pa so uvrstili pokojna glasbenika Eddieja Bucarja in Dava Wolnika.

Prireditev "Polka Thanksgiving weekend" je leta 1963 začel radijski voditelj iz Clevelanda Tony Petkovsek, ki je kasneje leta 1987 skupaj z glasbeniki in slovensko skupnostjo Clevelanda ustanovil Dvorano slavnih in muzej polke. Organizacijo prireditev je potem prevzela ta ustanova. Letos je na prireditvi kot poseben gost nastopil svetovni prvak v igranju na harmoniko Denis Novato.

V soboto so melodiji Slavka Avsenika in Vilka Ovsenika Na Golici in valček Lojzeta Slaka V dolini tihi razglasili za največji uspešnici te glasbene zvrsti vseh časov. Ob stoti obletnici njunega rojstva pa so se spomnili legend ameriške polke, ki izvira iz Clevelanda, Frankieja Yankovica in Johnnyja Pecona.

Na treh dnevih plesa, dobre glasbe in proslave pa so med drugimi zabavali harmonikar iz Nashvilla Joey Miskulin, skupina Riders in the Sky, All-Star Polka Big Band pod vodstvom Toma Mroczke, kanadski kralj polke Walter Ostanek, Dick Tady, Eddie Rodick, Del Sinchak, Hank Thunander, Frank Stanger Orchestra ter Patty C and the Guys.

loading...
Loading...