GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dragić slavil, Dončića učinkovito ustavili

Deli na:
Dragić slavil, Dončića učinkovito ustavili

Foto: Reuters

Košarkarji Miami Heat, lanski finalisti severnoameriške lige NBA, so po treh zaporednih porazih le prišli do zmage. Na domači tekmi proti Detroit Pistons so sicer že zaostajali za 19 točk, a so na krilih Bama Adebaya in Gorana Dragića zrežirali preobrat za zmago s 113:107. Tokrat nemočen Luka Dončić pa je z Dallasom s 93:116 izgubil proti Torontu.

Na Floridi se je tekma oslabljene vročice začela z nekajurno zamudo, na koncu pa so domači košarkarji le prekinili črn niz porazov zahvaljujoč Adebayu, ki je dosegel 28 točk in 11 skokov, ter Dragiću, ki je prvič v sezoni tekmo začel v prvi peterki in k zmagi dodal 22 točk.

"Res ni bilo lepo. Bilo je grdo. A vseeno smo veseli," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik Miamija, ki je dosegel še en mejnik v ligi NBA - že s prvo podajo večera je dosegel skupno okroglih 4000 podaj.

Po 18 točk sta prispevala Duncan Robinson in Kendrick Nunn, Miami pa je spet igral brez Jimmyja Butlerja in Averyja Bradleyja (proticovidni protokoli lige), Tylerja Herra (poškodba vratu) in Meyersa Leonarda (poškodba rame).

"Na nek način se počutimo, kot da smo danes dosegli dve zmagi, saj vztrajamo kljub zahtevnim razmeram, ne da bi se smilili sami sebi. Ali iskali izgovore. Res bi rad pohvalil fante za vse to," je bil po tekmi zadovoljen domači trener Erik Spoelstra.

Tekma se je sicer začela s kar peturno zamudo, saj jo je liga NBA preložila, da je pred dvobojem obdelala vse teste za covid-19.


Naslednjo tekmo bo vročica igrala v Tampi proti Toronto Raptors.

Pri nekdanjih prvakih pa so v noči na torek po srednjeevropskem času na Floridi gostovali Dallas Mavericks Luke Dončića. Košarkarji Toronta so našli ključ za zmago: zaustaviti Dončića, ki je večer pred tem dosegel 29. trojni dvojček v NBA s 36 točkami, 16 skoki in 15 podajami.

Tokrat je slovenski zvezdnik zbral "le" 15 točk pri skromnem metu iz igre 4-11, temu dodal še sedem skokov in devet podaj, Toronto pa je zmagal še tretjič zaporedoma (116:93). Kyle Lowry je zbral 23 točk, devet skokov in sedem podaj, Pascal Siakam pa je 15 od svojih 19 točk dosegel v drugem polčasu, ko so raptorji naredili prednost za novo zmago.

Chris Boucher je k zmagi dodal 21 točk, OG Anunoby pa 13 ter 11 skokov, skupaj s Stanleyjem Johnsonom pa je opravil večino obrambnega dela pri zaustavljanju Dončića.

"Mislim, da je bil kar frustriran. Ko tako 'trgaš' po ligi kot on, potem pa te nekdo tako dobro zaustavi, kot smo ga mi, je gotovo frustrirajoče," je o Dončiću, kljub mladosti enemu največjih zvezdnikov lige, po tekmi dejal Johnson.

Naslednja tekma Dončića in soigralce čaka na gostovanju pri Indiani.