Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka skakal, zadeval, podajal - zmagal! (VIDEO)

Deli na:
Luka skakal, zadeval, podajal  - zmagal! (VIDEO)

Dončić se je na tekmi proti Chicago Bulls zapisal z že 39. trojnim dvojčkom. - Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA ob zmagi njegovih Dallas Mavericks proti Chicago Bulls s 113:99 dosegel tretji trojni dvojček v sezoni. To je bila šesta zaporedna zmaga Dallasa, ki je s tem prekinil niz devetih zaporednih zmag Chicaga.

Dvaindvajsetletni Dončić je dvoboj sklenil z 22 točkami, ob tem je dodal še po 14 skokov in podaj. To je bil skupno 39. trojni dvojček v karieri, s čimer je po podatkih ESPN postal rekorder po številu trojnih dvojčkov pred dopolnjenim 23 letom starosti. Prehitel je Oscarja Robertsona, ki mu je to uspelo 38-krat.

"Občutek je izjemen. Celotna ekipa igra povezano, odlični smo v obrambi, saj fantje veliko žrtvujejo za ta del igre. In kar je najpomembneje, zelo se zabavamo. Spoznali smo, da lahko premagujemo dobre ekipe, to nam je uspelo proti Golden Statu in Chicagu. Kosamo se lahko z vsakim moštvom," je po tekmi dejal Dončić.

"Videti je bil kar v redu, se strinjate? Chicago igra zelo agresivno in fizično obrambo. Bolj je tekma trajala, bolj impresivno je igral ob kontaktu ter prihajal pod koš in podajal soigralcem," pa je o Dončićevi predstavi dejal pomočnik glavnega trenerja Dallasa Sean Sweeney. Ta je na čelu strokovnega dela ekipe, ker je Jason Kidd že nekaj dni odsoten zaradi protokolov lige NBA v zvezi z okužbami z novim koronavirusom.

Ljubljančan sicer pri metu iz igre ni bil pretirano uspešen, v dobrih 35 minutah je zadel osem od 23 metov, od tega dva od šestih za tri točke, z njim na parketu pa je bil Dallas od vodilnega moštva vzhodne konference uspešnejši za 26 točk. Ob odsotnosti Kristapsa Porzingisa, izpustil je peto zaporedno tekmo, sta se ob slovenskem asu najbolj izkazala Maxi Kleber in Josh Green s po 18 točkami, 17 jih je dodal Jalen Brunson. Pri Chicagu sta po 20 točk dosegla DeMar DeRozan in Zach Lavine.

Dallas je prvič, odkar Dončić igra v ligi NBA, nanizal šest zaporednih zmag. Nazadnje je to košarkarskemu kolektivu iz Teksasa uspelo v sezoni 2015/16. Z 22 zmagami in 18 porazi so trenutno na petem mestu zahodne konference.

"Igrali smo povezano v obrambi, v zadnjem času pa smo precej dvignili raven igre in željo. Zdaj opravljamo dobro delo in vemo, kako pristopiti k načrtu in ga izpeljati. Tudi če nam ne gre vse po načrtih, znamo te pomanjkljivosti pokriti in se zanesti drug na drugega," je še dodal Sweeney.



Dallas je na zadnjih šestih tekmah v povprečju slavil z razliko 15,7 točke, tekmeci pa so v tem času v povprečju dosegli le 93 točk. Naslednja tekma Mavericks čaka v noči na četrtek, ko bodo gostovali v New Yorku.

Do druge zaporedne zmage so prišli košarkarji Denver Nuggets, za katere sicer igra Vlatko Čančar, a bo zaradi operacije stopala odsoten najmanj tri mesece. Košarkarji Denverja so na krilih Nikole Jokića, ki je 22 točkam dodal 18 skokov in šest podaj, premagali Oklahoma City Thunder z 99:95.

Veliko pozornosti je v ligi NBA požela vrnitev Klaya Thompsona v dresu Golden State Warriors po več kot dveh letih in pol odsotnosti zaradi poškodb. Ob zmagi bojevnikov proti Cleveland Cavaliers s 96:82 je Thompson v slabih 20 minutah na parketu dosegel 17 točk (7/18 iz igre, 3/8 za tri). Stephen Curry je za najboljše moštvo zahoda dosegel 28 točk. Thompson je nazadnje igral 13. junija 2019 v finalu lige NBA proti kasnejšim zmagovalcem Toronto Raptors.

"Ob prvem stiku z žogo sem bil tako vzhičen, videl sem prosto pot do koša in izkoristil priložnost," je sprva dejal Thompson. "Nisem ravno najbolje metal, ampak zelo sem vesel, da sploh lahko pogledam na statistiko in tam vidim svoje ime. Pot do vrnitve je bila dolga. Ne bom rekel, da so občutki enaki, kot ob osvojitvi naslovov, a so podobni," je še dodal 31-letnik iz Los Angelesa.

Po porazu Chicaga ima zdaj najdaljši niz zmag v sezoni moštvo Memphis Grizzlies. Slednji so za deveto zmago zapovrstjo v gosteh bolj zanesljivo, kot priča končni izid 127:119, ugnali Los Angeles Lakers. Za jezernike je 35 točk dosegel LeBron James, a je bil skupaj s soigralci nemočen proti razpoloženim gostom, pri katerih je kar šest košarkarjev preseglo dvomestno število točk.