Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić se na tekmi zvezd sploh ni naprezal: po štirih točkah na oddih v Mehiko

Deli na:
Dončić se na tekmi zvezd sploh ni naprezal: po štirih točkah na oddih v Mehiko

Foto: Profimedia

Ekipa Giannisa Antetokounmpa, za katero je Jayson Tatum s 55 točkami dosegel rekord po številu točk na tekmi zvezd All-Star, je v Salt Lake Cityju premagala ekipo LeBrona Jamesa s 184:175. Za slednjo je zaigral tudi Luka Dončić, ki je bil še četrtič zaporedoma del spektakla zvezd. Slovenec je za ekipo LeBron v 19 minutah prispeval štiri točke.

Brez presenečenja je nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) tekme prejel Tatum, ki je poleg absolutnega rekorda na tekmi All-Star, kjer obrambe sploh ni, podrl tudi rekord po številu točk v četrtini. Kar 27 jih je zvezdnik Boston Celtics dosegel v tretjem delu igre.

Blestel je tudi Damian Lillard, dan prej zmagovalec tekmovanja v metu za tri točke, ki je skupno zbral 26 točk.

Za ekipo Giannis je Donovan Mitchell dodal 40 točk in skupaj so ekipi LeBron prizadejali sploh prvi poraz, odkar so leta 2018 uvedli nov format tekmovanja zvezd, ko kapetani izbirajo svoje igralce s seznama All-Stars.

LeBron James, ki je zbral rekordnih 19 nastopov na tekmi zvezd, je dosegel 13 točk. V njegovi ekipi je bil najboljši strelec Jaylen Brown s 35 točkami, Joel Embiid in Kyrie Irving sta jih vsak zbrala po 32.

Srbski zvezdnik, dvakratni MVP lige NBA Nikola Jokić, ki je postal prvi igralec s tekmo zvezd na svoj rojstni dan, je na tekmi pokazal podobno vnemo kot Dončić in prav tako zbral štiri točke.

Dončić je že pred dnevi odkrito napovedal, da se bolj kot tekme zvezd veseli nekajdnevnega oddiha v Mehiki, kamor bo odletel takoj po tekmi. "To je resnica," je na novinarski konferenci dejal Slovenec.

Giannis Antetokounmpo je dosegel prvi koš na tekmi, nato pa takoj zapustil parket, da ne bi poslabšal poškodbe desnega zapestja, ki jo je utrpel v četrtek.