Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To ni bil večer Luke Dončića, zadnjo četrtino je kar obsedel

Deli na:
To ni bil večer Luke Dončića, zadnjo četrtino je kar obsedel

Luka Dončić - Foto: Profimedia

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma visoko izgubila z Boston Celtics, vodilna ekipa lige je zmagala s 124:95. Za poraženo domačo vrsto je Luka Dončić v 31 minutah zbral 23 točk, devet skokov in tri podaje.

Jayson Tatum je za Celtics drugič v karieri dosegel trojni dvojček z 29 točkami, 14 skoki in 10 podajami.

Moštvo Denver Nuggets je Los Angeles Clippers premagalo s 122:91. Vlatko Čančar je bil eden boljših igralcev zmagovite domače zasedbe, v igro je vstopil s klopi in 27 minutah nanizal 15 točk in 12 skokov.

Dallas je po sedemnajstem porazu v sezoni ob 22 zmagah na četrtem mestu zahodnega dela lige, kjer je Denver na čelu skupaj z Memphis Grizzlies. Boston je končal niz sedmih zmag Mavericks, ki pa v tej seriji niso imeli res močnega tekmeca, me drugimi so trikrat premagali Houston, ta je s Charlotte Hornets najslabša ekipa lige.


Kelti so po visokem porazu v Oklahomi, kjer so jim tekmeci nasuli 150 točk, odigrali zelo dobro partijo in brez izjemnega strelca Shaija Gilgeousa Alexandra zmagali v Dallasu. Dončić, ki je na prejšnjih petih tekmah dosegel v povprečju 44,5 točke, jih je tokrat zmogel skoraj pol manj, v zadnji četrtini, ki so jo tekmeci začeli s 24 točkami prednosti, pa sploh ni igral.

Tudi Nikola Jokić, najkoristnejši igralec prejšnje sezone rednega dela lige, je šel na klop v zadnjem delu igre, saj je njegov Denver med tekmo s Clippers povedel že s 43 točkami razlike. Jokić je bil sicer precej pod svojim običajnim učinkom, zbral je 12 točk, šest skokov in devet podaj. Jamal Murray je bil z 18 točkami, 13 jih je dosegel v uvodni četrtini, prvi strelec zmagovalcev.

Za Bonesom Hylandom (16), ki prav tako ni bil v prvi peterki, pa je bil tretji najučinkovitejši igralec Denverja Čančar. Nuggets so imeli za deseto zaporedno domačo zmago 50,6 odstotni met iz igre ter 28 asistenc.

V Orlando so domači Magic izgubili, Memphis je bil boljši s 123:115, tudi v Houstonu so klonili gostitelji. Ekipa Utah Jazz je Rockets ugnala s 131:114, Finec Lauri Markkanen je z 49 točkami dosegel osebni rekord.