Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je Dončićev razvpiti novi soigralec naredil na prvi tekmi (VIDEO)

Deli na:
To je Dončićev razvpiti novi soigralec naredil na prvi tekmi (VIDEO)

Foto: Profimedia

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA v gosteh premagali ekipo Los Angeles Clippers s 110:104. Zaradi poškodbe še vedno ni v ekipi slovenskega zvezdnika Luke Dončića, je pa nova okrepitev Kyrie Irving na prvi tekmi za zmago prispeval 24 točk.

Njegov točkovni izkupiček je bil najboljši na tekmi, enako število točk je na drugi strani dosegel tudi Norman Powell. Pri Dallasu je Tim Hardaway dodal 19 točk, Reggie Bullock pa 18.

Irving se je v Dallas preselil iz Brooklyna, prestop so izvedli v nedeljo, danes pa je dobil prvo priložnost za novo ekipo.

Navijači pa bodo morali na njegovo težko pričakovano sodelovanje z Dončićem še počakati, saj prvega zvezdnika Dallasa še ni bilo v postavi, izpustil je tretjo zaporedno tekmo. A po poročanju spletne strani lige se je že pridružil ekipi v Los Angelesu in bo morda že nared za nastop na naslednjem obračunu.

Vodilna ekipe lige Boston Celtics je na domačem parketu premagala Philadelphio 106:99. To so storili brez Jaylena Browna, ki je moral zapustiti dvoboj po nenamernem udarcu s komolcem soigralca Jaysona Tatuma. Tatum je sicer dosegel le 12 točk.

Z 19 točkami sta bila pri domačih najuspešnejša Derrick White in Malcolm Brogdon s klopi. Medtem ko pri Philadelphii 28 točk Joela Embiida in 20 Jamesa Hardena ni bilo dovolj.

Tudi Cleveland Cavaliers so ob odsotnosti nekaterih glavnih nosilcev igre prišli do domače zmage s 113:85 nad Detroit Pistons. Jarret Allen je zbral 20 točk, Evan Mobley jih je dodal 19.

Za Cleveland, ki je igral brez Donovana Mitchella in Dariusa Garlanda, je to četrta zaporedna zmaga.



Košarkarji aktualnih prvakov lige Golden State Warriors so na gostovanju pri Portland Trail Blazers klonili s 122:125.

Jordan Poole je dosegel 38 točk in Klay Thompson 31, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago, saj je za Portland s trojnim dvojčkom blestel Damian Lillard (33 točk, 11 podaj, deset skokov). Jerami Grant je dodal 22 točk.

V napetem zaključku so Sacramento Kings v Houstonu premagali rakete s 130:128. De'Aaron Fox je tri desetinke sekunde pred koncem tekme po spornem prekršku Erica Gordona zadel vse tri proste mete.

Fox je 13 od svojih 31 točk dosegel v zadnji četrtini. Za Houston je Jalen Green dosegel 41 točk.

V Torontu je Pascal Siakam dosegel 37 točk in dodal deset skokov za tretjo zaporedno zmago Raptors. Tokrat so doma s 112:98 ugnali San Antonio Spurs.

Košarkarji Miami Heat so po dveh zaporednih gostujočih porazih pred domačimi navijači premagali Indiana Pacers s 116:111. Bam Adebayo je blestel s 38 točkami, Jimmy Butler jih je zbral 25.