reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić edini razigran pri Dallasu, ki ni uspel premagati Lakersov brez Jamesa

Deli na:
Dončić edini razigran pri Dallasu, ki ni uspel premagati Lakersov brez Jamesa

Košarkarjem Dallasa z Lukom Dončićem se počasi že izmika končnica letošnje sezone v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dallas je ponoči v domači dvorani izgubil proti Los Angeles Lakers s 97:107 in je na predzadnjem mestu zahodne konference. Na osmem mestu so prav Lakers, ki imajo zdaj že štiri zmage prednosti pred Dončićem in njegovimi.

Prav Dončić je bil eden ključnih igralcev večera, dosegel je 27 točk in osem skokov za ekipo iz Teksasa, kar pa je bilo premalo za 19. zmago v sezoni, DeAndre Jordan je 10 točkam dodal 19 skokov. Za zmagovalce iz Kalifornije je 29 točk dosegel Brandon Ingram, 21 pa Lonzo Ball.

Gostje so si zmago priigrali v tretji četrtini. Še ob polčasu je Dallas vodil s 67:54, nato pa je Los Angeles tretji del dobil kar z 32:13 in v četrtem še povišal vodstvo. "Mislim, da smo v drugem polčasu igrali bolje v obrambi. Toda žoge v napadu nismo dovolj hitro podajali, kot smo jo v prvem delu, igra je bila preveč statična in to je odločilo," je tekmo strnil Dončić.

Zalegla pa je očitno tudi kritika trenerja jezernikov Luke Waltona, ki je v ponedeljek po tretjem zaporednem porazu dejal, da ekipa potrebuje več ognja. Tega sta tokrat največ dodala mlada zveznika Ingram in Ball ter zaostanek 13 točk na koncu pretvorila v zmago, šele drugo na zadnjih sedmih tekmah, na katerih zaradi poškodbe dimeljske mišice ni mogel igrati superzvezdnik LeBron James.


Po prostem večeru v Dallas prihaja nekdanja ekipa Gorana Dragića Phoenix. Zdaj nanj, ki okreva po poškodbi, čakajo v Miamiju, ki bo že danes zvečer po slovenskem času v svoji dvorani gostil Denver.

Nov lep večer je pričaral James Harden. Najkoristnejši igralec minule sezone se je ustavil pri 32 točkah in 14 asistencah za zmago Houston Rockets nad vodilno ekipo zahodnega dela lige Denver Nuggets, pri zmagi s 125:113 pa je svoj delež dodal tudi Švicar Clint Capelaz rekordom kariere (31 točk).

Najboljša ekipa lige ta čas, Milwaukee Bucks, je ob polčasu zaostajala z 58:62, preden je v drugem delu na krilih Grka Giannisa Antetokounmpa (30 točk) in Malcolma Brogdona (21) strla odpor Utah Jazz za zmago s 114:102. Kyrie Irving je po ozdravljeni poškodbi očesa in dveh tekmah odsotnosti s 17 točkami vodil Boston Celtics do zmage s 116:95 nad Brooklyn Nets; zmagovita zelena zasedba je imela osmerico z dvomestnim številom točk, obenem pa je vknjižila kar 37 podaj.

Igralci San Antonio Spurs so v gosteh premagali Detroit Pistons s 119:107 in razveselili Gregga Popovicha, ki se je na tretjem mestu večne lestvice trenerjev lige po zmagah izenačil z Jerryjem Sloanom. Prišel je do številke 1221 in sta pred njim sedaj le še Don Nelson in Lenny Wilkens. V New Orleans je Anthony Davis s 36 točkami, 13 skoki in tremi blokadami veliko prispeval za zmago Pelicans nad Memphis Grizzlies s 114:95.