Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić gre v Mehiko

Deli na:
Luka Dončić gre v Mehiko

Foto: Reuters

Štiri moštva ameriške košarkarske lige NBA bodo decembra v glavnem mestu Mehike odigrala dve tekmi rednega dela, je sporočila liga. Moštva, ki bodo odpotovala v Ciudad de Mexico, so Phoenix Suns, San Antonio Spurs, Detroit Pistons in Dallas Mavericks s slovenskim košarkarjem Luko Dončićem.

Dallas in Detorit se bosta pomerila 12. decembra, Phoenix in San Antonio pa dva večera pozneje.

"Imeli smo odlično izkušnjo, ko smo leta 2017 v Ciudadu gostili dve tekmi rednega dela in celotna organizacija se veseli vrnitve v Mehiko prihodnjo sezono kot domača ekipa," je dejal predsednik Phoenixa Jason Rowley.

To bosta 29. in 30. tekma lige NBA v Mehiki od leta 1992, kar je največ v kateri koli državi izven ZDA in Kanade. To bo tudi četrta zaporedna sezona, ko bosta dve tekmi rednega dela svoja zmagovalca dobili v mehiški prestolnici.

"Tekme NBA v Ciudad de Mexiku so glavni del naših prizadevanj, da bo dosegli in vključili košarkarske navijače po Mehiki in Latinski Ameriki. Z rekordnimi štirimi moštvi, ki bodo prihodnjo sezono obiskale Mehiko, pričakujemo, da se bo znatno povečalo zanimanje in navdušenje okoli teh tekem in drugih naših dogodkov," je ob tem povedal komisar lige Adam Silver.

Poleg Dončića bodo v Mehiko potovali tudi zvezdnika San Antonia LaMarcus Aldridge in DeMar DeRozan ter Detroitov Blake Griffin.