profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

padajoče .. Odkrito.si

Ni več smešno!

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Magazin

Ditka Haberl šokirala oboževalce svoje najslavnejše pesmi Dan ljubezni: Ni mi segla do srca, še danes je ne morem slišati

Deli na:
Ditka Haberl šokirala oboževalce svoje najslavnejše pesmi Dan ljubezni: Ni mi segla do srca, še danes je ne morem slišati

Ditka Haberl - Foto: Alenka Žavbi

Ditki Haberl ni bilo do nostalgije: med oddajo Ema, v kateri so predstavili novo skladbo, ki jo bo na letošnji Evroviziji pela Ana Soklič, je bila dokaj neprizanesljiva do ponarodele pesmi Dan ljubezni, ki jo je leta 1975 na Evroviziji pela kot članica in glavna vokalistka skupine Pepel in kri.

"Pesem ... Rekla bom pesmica je enostavna, z refrenom, ki se ponavlja in je bil zame vedno tako 'pocukran'. Ljudje so jo sicer vzeli za svojo, postala je ljudska in danes malce že iztrošena. Ampak meni ni segla do srca. In jaz ‒ hvala bogu, ko sem izstopila iz ansambla ‒ jaz je še danes ne morem slišati. Žal," je dejala v telefonskem javljanju v oddajo na TV Slovenija. (o Dnevu ljubezni govori od 15.04)

Ditka Haberl in zasedba Pepel in kri sta s skladbo Dan ljubezni avtorjev Tadeja Hrušovarja (z njim je bila Haberlova več let tudi poročena) in Dušana Velkavrha zmagala na Opatijskem festivalu 1975. S tem si je skupina zagotovila nastop na tekmovanju Pesem Evrovizije v Stockholmu tisto leto.

Mimogrede, pevki Emiliji Kokić, ki je kot članica skupine Riva leta 1989 zastopala bivšo državo Jugoslavijo in v Švici zmagala s pesmijo Rock me, baby, ima Dan ljubezni rada. Je najlepša slovenska evrovizijska pesem, je dejala v oddaji Ema, v katero se je javila le nekaj minut za Haberlovo.

Loading...