favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ditka Haberl šokirala oboževalce svoje najslavnejše pesmi Dan ljubezni: Ni mi segla do srca, še danes je ne morem slišati

Deli na:
Ditka Haberl šokirala oboževalce svoje najslavnejše pesmi Dan ljubezni: Ni mi segla do srca, še danes je ne morem slišati

Ditka Haberl - Foto: Alenka Žavbi

Ditki Haberl ni bilo do nostalgije: med oddajo Ema, v kateri so predstavili novo skladbo, ki jo bo na letošnji Evroviziji pela Ana Soklič, je bila dokaj neprizanesljiva do ponarodele pesmi Dan ljubezni, ki jo je leta 1975 na Evroviziji pela kot članica in glavna vokalistka skupine Pepel in kri.

"Pesem ... Rekla bom pesmica je enostavna, z refrenom, ki se ponavlja in je bil zame vedno tako 'pocukran'. Ljudje so jo sicer vzeli za svojo, postala je ljudska in danes malce že iztrošena. Ampak meni ni segla do srca. In jaz ‒ hvala bogu, ko sem izstopila iz ansambla ‒ jaz je še danes ne morem slišati. Žal," je dejala v telefonskem javljanju v oddajo na TV Slovenija. (o Dnevu ljubezni govori od 15.04)

Ditka Haberl in zasedba Pepel in kri sta s skladbo Dan ljubezni avtorjev Tadeja Hrušovarja (z njim je bila Haberlova več let tudi poročena) in Dušana Velkavrha zmagala na Opatijskem festivalu 1975. S tem si je skupina zagotovila nastop na tekmovanju Pesem Evrovizije v Stockholmu tisto leto.

Mimogrede, pevki Emiliji Kokić, ki je kot članica skupine Riva leta 1989 zastopala bivšo državo Jugoslavijo in v Švici zmagala s pesmijo Rock me, baby, ima Dan ljubezni rada. Je najlepša slovenska evrovizijska pesem, je dejala v oddaji Ema, v katero se je javila le nekaj minut za Haberlovo.