profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Denis Avdić: Ne želimo zbrati milijon evrov!

Deli na:
Denis Avdić: Ne želimo zbrati milijon evrov!

Miha Deželak in Denis Avdić - Foto: Darja Štravs Tisu

Denis Avdić je le nekaj ur pred prihodom Deželaka Junaka v cilj, nagovoril Slovence v živo iz Debelega rtiča. Iz kraja, kjer vsako poletje čofota veliko presrečnih otrok, ki prav po naši zaslugi lahko uživajo na morskih počitnicah. S svojimi besedami je odlično povzel bistvo te dobrodelne akcije, ki vsako leto združuje Slovenijo. Njegov govor povzemamo v celoti:

»Današnje jutro zagotovo ni bilo veselo, ampak če drži tisto – slab začetek, dober konec, potem bo danes zvečer ena hudičevo vesela cifra. Zakaj poudarjamo cifre? Na koncu v življenju vedno pridemo do cifer. In to cifro potrebujemo zato, ker veliko otrok te cifre nima. Lani smo zbrali skoraj milijon.

Ali si želimo letos zbrati skoraj milijon evrov? Moj odgovor je ne. Ne želimo si zbrati milijon evrov, mi ga hočemo zapraviti. Takoj! Mi dobimo miljon, spetembra smo že 'broke'. Je pa to milijon, ki ni 'sfučkan' v tri krasne. V 30, 40, 50, 60 krasnih avtobusov polnih otrok gre tole. Koliko bo teh krasnih avtobusov, je odvisno od vseh nas, od naših smsov POMAGAM5 na 1919.

Foto: Darja Štravs Tisu - Miha Deželak in Denis Avdić

Zakaj donirati za otroke? Najde se tudi komentar, zakaj država ne poskrbi za otroke? Ali pa – zakaj morajo otroci na morje, jaz tudi nisem bil? In ja, imate prav. Če gledamo iz strani glave, imate prav. Če pa gledamo iz srca, pa je edina prava stvar, ki jo lahko naredimo ta, da jim to morje omogočimo. Človek je tak, da v krizi najprej rešuje sebe. Vedno rešujemo sebe, razen, če je poleg tebe otrok. Takrat pa glava odpove in odloča samo srce.

Odrasli reskiramo življenje za otroke, saj odloča srce. Pa tudi tako je, če se nam nekaj slabega zgodi, smo žalostni. Če žalost traja, kam to pelje? To vodi samo še navzdol. Zato je zelo pomembno v življenju imeti vesele trenutke. Zdaj je na nas - glava pravi, da smo prispevali dovolj denarja, srce pa bi verjetno stisnilo še zadnjih pet evrov. Ne poslušati glave, roka naj gre na telefon in skupaj stisnimo POMAGAM5 na 1919. Iskrena hvala od vseh nas, imejte lepo poletje, imam občutek, da ga bo veliko otrok letos imelo.«