vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

damjan-murko, tiar, maja-murko Svet24.si

FOTO: Murku je pomembno, da živi normalno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

MasterChef Njena.si

Žan in Žiga ženskam pokazala, kako se speče ...

Magazin

Deček na Tajvanu poškodoval 1,3 milijona evrov vredno italijansko sliko

Deli na:
Deček na Tajvanu poškodoval 1,3 milijona evrov vredno italijansko sliko

Foto: TST Art of Discovery Co

12-letni deček je na razstavi v Tajvanu poškodoval oljno sliko iz 17. stoletja, vredno skoraj 1,3 milijona evrov. V sliko italijanskega slikarja Paola Porpore je zaradi padca ponesreči naredil luknjo.

Umetnina, naslovljena Rože, je del zbirke 55 slik, razstavljenih v Taipeju, med katerimi je razstavljen tudi 200 milijonov vreden avtoportret Leonarda Da Vincija.

Posnetek nadzornih kamer prikazuje dečka, ki se je pred padcem poskušal rešiti tako, da se je z roko oprijel starinske slike in s tem ponesreči raztrgal platno.

Predstavnik organizatorjev razstave, naslovljene Obraz Leonarda, je povedal, da zaradi poškodbe umetnine družine dečka ne bodo tožili, poročanje kitajske tiskovne agencije povzema francoska tiskovna agencija AFP. Umetnino italijanskega slikarja so sicer že popravili in je nazaj na razstavi.

Poškodbe umetnin zaradi nesrečnih padcev niso redkost. V letu 2006 je Britanec na razstavi v Cambridgeu zaradi padca razbil set 300 let starih kitajskih vaz. Med nesrečne poškodbe umetnin pa spada tudi luknja v 120 milijonov vredni sliki Picassa, ki jo je istega leta - takoj po uspešni prodaji - s komolcem ponesreči naredil Američan Steve Wynn.

Loading...