ženska Dobra karma

Bila bi milijonarka, če bi za ta stavek vsakič ...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Magazin

Richterjeva slika na dražbi prodana za rekordnih 41 milijonov evrov

Deli na:
Richterjeva slika na dražbi prodana za rekordnih 41 milijonov evrov

Foto: Reuters

Slika nemškega umetnika Gerharda Richterja je bila na dražbi v Londonu prodana za rekordnih 41 milijonov evrov. Delo z naslovom Abstraktna slika je tako postalo najdražja na dražbi prodana slika še živečega umetnika, so sporočili iz avkcijske hiše Stheby's. Na dražbi sodobne umetnosti v torek so sicer iztržili 166,5 milijona evrov.

Živobarvna slika iz leta 1986 je ena Richterjevih najljubših slik. Pred prodajo na dražbi je bila na ogled v muzeju Ludwig v Kölnu. Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa so se zanjo sprva nadejali iztržiti okoli 27 milijonov evrov. Imena kupca pri avkcijski hiši ne želijo razkriti.

Mrakoben dvojni portret z naslovom Dve študiji za avtoportret Francisa Bacona (1909-1992) je bil prodan za slabih 20 milijonov evrov. Bacon ga je naslikal leta 1977 in sodi v vrsto avtoportretov, ki jih je umetnik naslikal po samomoru njegovega ljubimca Georgea Dyerja leta 1971.

Kot so še sporočili iz avkcijske hiše, so tokrat sodelovali dražitelji iz 42 držav. Veliko jih je bilo iz Latinske Amerike, v primerjavi z letom pred tem se je njihovo število podvojilo.

loading...
Loading...