Vibracija, duhovnost Dobra karma

Testirajte svojo vibracijo s pomočjo teh štirih ...

Lara Kadis (1) Svet24.si

Ta privlačna pevka je v resnici Slovenka

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

pravna fakulteta Svet24.si

Zakaj je študijska literatura na pravni fakulteti...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Magazin

Modiglianijeva slika na dražbi prodana za rekordnih 170,4 milijona dolarjev

Deli na:
Modiglianijeva slika na dražbi prodana za rekordnih 170,4 milijona dolarjev

Foto: Reuters

Slika italijanskega slikarja in kiparja Amedea Modiglianija z naslovom Nu Couche (Sloneči akt) je bila na dražbi avkcijske hiše Christie's v New Yorku prodana za rekordnih 170,4 milijona dolarjev. To je doslej najdražja na dražbi prodana Modiglianijeva slika in druga najdražja na dražbi prodana slika na svetu.

Slika Nu Couche, ki jo je Modigliani ustvaril v letih 1918/18, je bila tokrat prvič dana na dražbo. Na njej je umetnik upodobil golo žensko, ki, podprta z modro blazino, leži na rdečem kavču. Olje na platnu je, ko je bilo prvič razstavljeno v Parizu, povzročilo škandal. Policija je namreč zaradi množice, ki se je zbrala pred razstaviščem, zahtevala zaprtje razstave.

Kot je pred dražbo povedala Jessica Fertig iz avkcijske hiše Christie's, je slika, ki je že bila na ogled v nekaterih najpomembnejših svetovnih galerijah in muzejih, popolna mojstrovina.

Svetovni rekord po pisanju francoske tiskovne agencije AFP še vedno drži slika španskega umetnika Pabla Picassa Alžirke verzija 0, ki je bila maja letos na dražbi avkcijske hiše Christie's v New Yorku prodana za 179,4 milijona dolarjev.

Slika Roya Lichtensteina z naslovom Nurse (Medicinska sestra) je bila na ponedeljkovi dražbi prodana za 95,37 milijona dolarjev, s čimer je postala doslej najdražje na dražbi prodano delo tega ameriškega umetnika. Prejšnji lastnik je sliko leta 1995 kupil za samo 1,65 milijona dolarjev.

Doslej je rekord za Lichtensteinovo delo držala slika Women with Floverd Hat (Ženska s cvetličnim klobukom), ki je bila leta 2013 na dražbi prodana za 56 milijonov dolarjev.

loading...
Loading...