mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes bodo znane nominacije za oskarje

Deli na:
Danes bodo znane nominacije za oskarje

Foto: Profimedia

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti bo danes objavila nominirance za najbolj odmevne filmske nagrade oskar. Kot običajno je pričakovati, da se bodo nominiranci večinoma ujemali s tistimi, ki jih je z zlatimi globusi nagradilo Združenje tujih dopisnikov Hollywooda. Podelitev zlatih kipcev bo 9. februarja.

Po pisanju spletnega portala Varitey bo nekaj nominacij verjetno pobral flm Irec Martina Scorseseja, ki je na podelitvi zlatih globusov sicer ostal praznih rok.

Prav tako bo nekaj nominacij verjetno šlo filmu Quentina Tarantina Bilo je nekoč...v Hollywoodu, ki je pobral tri zlate globuse v prestižnih kategorijah. Bil je razglašen za najboljši celovečerni film v kategoriji muzikalov ali komedij, Tarantino je dobil zlati globus za scenarij, Brad Pitt pa za najboljšo moško stransko vlogo v muzikalu ali komediji.

Več nominacij se lahko nadeja tudi film Marriage Story v režiji Noaha Baumbacha.

Na nominacijo za zlat kipec za najboljši film lahko po pisanju spletnega portala poleg naštetih računa tudi film 1917, ki je dobil zlati globus za najboljši celovečerni dramski film, Britanec Sam Mendes pa je zanj prejel režiserski zlati globus. Nanjo lahko računa tudi Joker v režiji Todda Phillipsa, za katerega je Joaquin Phoenix osvojil zlati globus za najboljšo moško vlogo v dramskem celovečercu. Nominacije pa se lahko nadejajo še filmi Little Women, Jojo Rabit in korejska satirična drama Parazit.

Lani je Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti oskarja za najboljši film namenila filmu Zelena knjiga režiserja Petra Farrellyja, ki je skupaj z Nickom Vallelongom in Brianom Curriejem dobil tudi oskarja za izvirni scenarij. Največ oskarjev, skupaj štiri, je pobral film Bohemian Rhapsody.