feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Magazin

Danes bodo znane nominacije za oskarje

Deli na:
Danes bodo znane nominacije za oskarje

Foto: Profimedia

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti bo danes objavila nominirance za najbolj odmevne filmske nagrade oskar. Kot običajno je pričakovati, da se bodo nominiranci večinoma ujemali s tistimi, ki jih je z zlatimi globusi nagradilo Združenje tujih dopisnikov Hollywooda. Podelitev zlatih kipcev bo 9. februarja.

Po pisanju spletnega portala Varitey bo nekaj nominacij verjetno pobral flm Irec Martina Scorseseja, ki je na podelitvi zlatih globusov sicer ostal praznih rok.

Prav tako bo nekaj nominacij verjetno šlo filmu Quentina Tarantina Bilo je nekoč...v Hollywoodu, ki je pobral tri zlate globuse v prestižnih kategorijah. Bil je razglašen za najboljši celovečerni film v kategoriji muzikalov ali komedij, Tarantino je dobil zlati globus za scenarij, Brad Pitt pa za najboljšo moško stransko vlogo v muzikalu ali komediji.

Več nominacij se lahko nadeja tudi film Marriage Story v režiji Noaha Baumbacha.

Na nominacijo za zlat kipec za najboljši film lahko po pisanju spletnega portala poleg naštetih računa tudi film 1917, ki je dobil zlati globus za najboljši celovečerni dramski film, Britanec Sam Mendes pa je zanj prejel režiserski zlati globus. Nanjo lahko računa tudi Joker v režiji Todda Phillipsa, za katerega je Joaquin Phoenix osvojil zlati globus za najboljšo moško vlogo v dramskem celovečercu. Nominacije pa se lahko nadejajo še filmi Little Women, Jojo Rabit in korejska satirična drama Parazit.

Lani je Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti oskarja za najboljši film namenila filmu Zelena knjiga režiserja Petra Farrellyja, ki je skupaj z Nickom Vallelongom in Brianom Curriejem dobil tudi oskarja za izvirni scenarij. Največ oskarjev, skupaj štiri, je pobral film Bohemian Rhapsody.

loading...
Loading...