GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Chelsea v finalu Evropske lige povozil Arsenal

Deli na:
Chelsea v finalu Evropske lige povozil Arsenal

Foto: Reuters

Nogometaši Chelseaja so Bakuju v finalu evropske lige premagali Arsenal s 4:1 (0:0) in v tem tekmovanju slavili še drugič po letu 2013. Obenem so sezono evropskega pokala kot prvi doslej končali brez poraza. Arsenal je po finalu pokala Uefe v sezoni 1999/00 in porazu proti Galatasarayu še drugič končal brez te evropske lovorike.

* Olimpijski stadion, sodniki: Rocch, Meli, Manganelli (Ita).
* Strelci: 0:1 Giroud (49.), 0:2 Pedro (60.), 0:3 Hazard (65., 11-m), 3:1 Iwobi (69.), 4:1 Hazard (72.).
* Arsenal: Čech, Papastathopoulos, Koscielny, Monreal (od 66. Guendouzi), Maitland-Niles, Torreira (od 67. Iwobi), Xhaka, Kolašinac, Özil (od 77. Willock), Lacazette, Aubameyang.
* Chelsea: Arrizabalaga, Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson, Kante, Jorginho, Kovačić (od 76. Barkley), Pedro (od 71. Willian), Giroud, Hazard (od 89. Zappacosta).
* Rumeni kartoni: Pedro, Christensen.
* Rdeč karton: /

Londonski ekipi sta v prvem, zelo taktičnem polčasu, prikazali bolj malo napadalnih akcij, lep del tega dela je sicer nekaj več kazal Arsenal, vendar so tekmeci zapretili v zaključku prvega polčasa in, kar se ogrožanja gola tekmecev tiče, vzpostavili ravnotežje. Švicarski reprezentant Granit Xhaka je v 28. minuti z okrog 25 metrov ostro streljal in žoga je oplazila prečko. Na drugi strani je Olivier Giroud streljal z roba kazenskega prostora, češki vratar Petr Čech je poskus Francoza z zadnjimi močmi preusmeril v kot.


Povsem drugačna je bila slika v drugem delu. Modri so povedli že kmalu po začetku, ko je Emerson ostro, bolj po tleh, podal v kazenski prostor, kjer se je zelo dobro znašel prvi strelec tekmovanja Giroud, ki se je vrgel po tleh in z glavo posla žogo ob levi vratnici v mrežo.

Le dobrih pet minut pozneje je na sredini igrišča obležal Ainsley Maitland-Niles, italijanski sodniki niso označili prekrška, v bliskovitem protinapadu pa je Pedro povišal vodstvo. Maitland-Niles je bil pet minut znova v žarišču, ko je nespretno v kazenskem prostoru podrl Girouda, enajstmetrovko pa je uspešno izveden Belgijec Eden Hazard.

Alex Iwobi, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je z roba kazenskega prostora v 69. minuti Arsenalu vendarle vlil nekaj upanja. Nigerijec je namreč lepo zadel z roba kazenskega prostora, natančno ob levi vratnici.

A veselje rdečih ni tajalo dolgo, že dobri dve minuti pozneje je po napaki obrambe tekmecev do žoge prišla ekipa Chelsea in po dvojni podaji Girouda in Hazarda je slednji še drugič premagal Čecha.

Ta je pri 37-letih odigral svojo zadnjo tekmo, a se je kljub pobiranju žog iz meže izkazal, saj je z nekaj posredovanju, zlasti v drugem delu drugega polčasa, svojo ekipo rešil še hujšega poloma, njegovi soigralci pa so v napadu poslali nekaj žog precej mimo tarče. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je tako pokal zasluženo predal nogometašem Chelseaja.